Bli med på jakten etter Lisbeth Salander

Vi dro på Stieg Larsson-innspilling.

(Dagbladet.no): - Akkurat nå leter jeg i filmen etter Lisbeth Salander som har forsvunnet. Jeg har fått en bankkvittering i hånda som er på 25 millioner kroner, og jeg skjønner ingenting, sier Michael Nyqvist (47) til det svenske nyhetsbyrået TT Spektra.

Han tar imot pressen når en scene fra den andre filmen i Millenium-trilogen, «Jenta som lekte med ilden», spilles inn i sentrale Stockholm.

Nyqvist sier rollen som Mikael Blomkvist har fått ham til å føle seg både modig og smart, noe som sjelden er tilfelle i det virkelige liv.

- Dette her har vært veldig interessant og gøy. «Millennium» behandler så aktuelle emner, som igjen gjør at jeg leser aviser på en helt ny måte. Da vi spilte inn scener i Martin Vangers kjeller, for eksempel, åpnet de samtidig Frizls kjeller i Østerrike.

Den første filmen i trilogien - «Mannen som hatet kvinner» - får kinopremiere i februar, mens de to påfølgende filmene slippes på dvd før jul 2009.

Alle filmene skal vises på SVT i løpet av 2010.

Regissør Daniel Alfredson forteller at han vil forsøke å holde seg lojal mot bøkene:

- Man kommer helt klart å kjenne seg igjen. En eneste ting har forsvunnet fra bøkene som jeg gjerne skulle ha beholdt: Scenene fra Caymanøyene.

Bli med på jakten etter Lisbeth Salander