Bli poet med Lars!

Over 3500 dikt har kommet inn til poesisidene på Dagbladet.no siden starten i september. Cappelen-konsulent Lars Saabye Christensen vil nå vurdere om noen av nettlyrikerne er verdt utgivelse.

Drømmer du om å bli bokutgitt poet? Da har du en måned på deg på å sende dine beste dikt til Dagbladets nettsider. Fra 1. august vil Lars Saabye Christensen gjennomgå lyrikken til de beste bidragsyterne. Meningen er å vurdere om noen av hobbypoetene er gode nok til å få utgitt diktsamling.

- Hva ser du etter når du vurderer dikt?

- Jeg er minst like opptatt av at diktet er vilt og uregjerlig som at det er flinkt. Den rå og urene lyrikken har jeg stor sans for. Diktet må gi meg noe jeg ikke har vært borti før - en overraskelse. Jeg er også opptatt av at jeg fornemmer et alvor, sier Saabye Christensen.

Vi har mast oss til audiens hjemme hos forfatteren på Vinderen for kanskje å klare å lirke ut av ham hvordan man kan passere nåløyet.

Så utbryter han: - Hvis folk nå skriver slik de tror jeg vil ha det, kan du banne på at jeg ikke liker det.

Saabye Christensens egne lyrikkinteresse ble vekket av rock'n'roll. John Lennon og Bob Dylan var de store heltene. Så kom Vold.

- Det var helt rått. Plutselig kunne du skrive om loff og trikk.

Jan Erik Volds «Mor Godhjertas glade versjon. Ja» kom i 1968 og snudde opp ned på mye.

Etter dette føyk Saabye Christensen gatelangs i Oslo for å selge sine oppstensilerte dikt.

- De diktene jeg har lest fra Dagbladets internettsider kan minne om noe av undergrunnspoesien på 70-tallet. Her er det ingen korrigerende instanser på veien - muntlig og direkte. Det er en kvalitet. Internett kan fungere som en slags undergrunnsbevegelse for poesien, sier Saabye Christensen.

Poesisidene finner du her: http://www.dagbladet.no/diskusjon/kultur/206190/index.html

DIGITALDIKT: Lars Saabye Christensen leser dikt fra Dagbladets poesisider på nettet. - Dette minner om den muntlige og direkte undergrunnspoesien på 70-tallet. Et kvalitetstegn, sier diktdommeren.