DEBATT

Bli sint (- det er ikkje farleg)

Dei er flinke til å ordlegge seg. Dei er høflege. Dei er profesjonelle og kontrollerte. Og dei blir sjeldan sinte.

SINT: Liv Signe Navarsete har blitt sammenliknet med Sinnataggen. Men er hun vår eneste sinte rikspolitiker? spør artikkelforfatteren. Her med Knut Arild Hareide i partilederdebatt i 2011. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
SINT: Liv Signe Navarsete har blitt sammenliknet med Sinnataggen. Men er hun vår eneste sinte rikspolitiker? spør artikkelforfatteren. Her med Knut Arild Hareide i partilederdebatt i 2011. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Nei, eg snakkar ikkje om bibliotekarane i norske kommunar, eller om soldatane i Frelsesarmeen. Eg snakkar om dei norske rikspolitikarane.

Ein tenkt TV-debatt på Litteraturhuset i Oslo. I panelet sit fleire kjende rikspolitikarar: statsminister Erna Solberg, Siv Jensen, Jonas Gahr Støre, Trine Skei Grande og Knut Arild Hareide. Temaet er eldreomsorg. Under debatten er det kvass ordveksling. Jonas skuldar Siv for ikkje å vere tydeleg nok i påstandane ho legg fram. Har ho ein skjult agenda, spør han. Siv protesterer, og oppmodar i staden Jonas om å lese ein fersk rapport om tilgangen til eldrebustader i Sykkylven. Trine Skei Grande seier at statsministeren er «feig» som ikkje tek nok omsyn til dei demente i landet. Knut Arild Hareide smiler.

Eg elskar TV- og radiodebattar, men har den leie uvanen at eg ikkje alltid får med meg innhaldet. I staden fokuserer eg på det som finst bak alle meiningane: retorikken, kroppsspråket, oppførselen, kommunikasjonen, og ikkje minst temperaturen på debatten. Er Siv stram i blikket? Vart nokon lei seg? Kjedar Erna seg?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer