Bli skambankt!

Et stilsikkert gjennombrudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Dette er langt fra ompa til du dør , men snarere punkrock til du blør . Siden låtskriver og frontfigur i Skambankt, Ted Winters, er identiske med Kaizer-gitarist Terje Vinterstø, kan dette ende i interessekonflikt og lei dragkamp. Men akkurat nå vet jeg hvilken hest jeg ville spilt på. Skambankt er i besittelse av det tøffeste monumentalrock-uttrykket på denne siden av Raga Rockers. «Eliksir» er bandets andre plate. Kvartetten ble dannet for 15 år siden, men prosjektet strandet etter få måneder.

Har funnet formen

For tre år siden møttes gutta, som ble enig om å ta opp tråden. Det vil si dyrke uoppdragen punk og aggressiv rock à la Ramones, Stooges, Bob Hund, Raga, Wannskrækk og De Press . Debuten for to år siden var et friskt pust av punkiver og spilleglede. Først nå viser bandet storhet - ikke fordi produksjonen er storslått med spisse, aggressive gitarer og et dynamisk, komprimert lydbilde. Men fordi Skambankt for alvor har funnet formen.Det oser autoritet av Skambankt, som om de omsetter visuelle arbeider/kommunistisk propagandaplakater fra 30-tallet til lyd. Selvsikkerhet er et krav når du skal stå på barrikadene og slynge ut arbeideranarkistiske slagord på norsk. Tekstene er politiske i beste punktradisjon - og er gjennomgående gode.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer