Bli spist av din egen kjæledegge

Monster-hamster spiser deg. På data´n.

(Dagbladet.no): Et dataspill som gjør hamsteren din om til en virtuell menneskeeter er under utvikling, melder NewScientist. Spillet «Mice Arena» kan bli det første som ikke bare retter seg mot folk, men som også involverer deres kjæledyr.

Fanget og spist

Forskere fra Emerging Art and Architecture Research Group og Mixed Reality Lab i Singapore har allerede laget en hamster-tank hvor infrarøde sensorer fanger opp hver minste bevegelse fra kjæledeggen som jager etter en velsmakende godbit. Hamsterens bevegelser blir gjengitt av en monster-hamster på en dataskjerm. Monster-hamsteren jager etter en menneskelig datakarakter.

Du som spiller må manipulere datakarakterens bevegelser for å unnslippe hamsterens grådige kjeft.

Spillet ender når den menneskelige datakarakteren enten er fanget og spist, eller har klart å overleve i en viss tid.

Prototype i november

Direktør Adrian David Cheok ved Mixed Reality Lab mener spillet vil kunne gi folk mulighet til å være sammen med kjæledyrene sine, selv når de er på reise.

- Mice Arena vil kunne spilles over Internett, slik at en eier på reisefot gjennom dette systemet vil ha en mulighet for å være sammen med kjæledeggen sin, sier Cheok ifølge NewScientist.

Bli spist av din egen kjæledegge

Forskerne holder nå på med å perfeksjonere spillet, slik at kjæledyr og eier skal ha lik mulighet for å vinne. De håper å ha en godt fungerende prototype klar i november 2006.

<B>UNDER UTVIKLING:</B> Forskere i Singapore arbeider med å gjøre hamsteren din til et virtuelt og blodtørstig monster.
<B>MONSTER-HAMSTER:</B> Snart kommer det første dataspillet hvor du kan konkurrere mot kjæledyret ditt - med (data-)livet som innsats.