Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bli stjerne i India

Oslo og Geiranger blir kulissene for en ny indisk storfilm. Filmmakerne leter nå etter en norsk gutt og ei jente til å spille i filmen «Love Is Life», som kan få et publikum på rundt 50 millioner indere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nasrullah Qureshi som spiller Khalid Shah i TV2-serien «De syv søstre» hadde ideen til filmen. I fjor sommer produserte og spilte han i den pakistanske filmen «Dreamland» som ble tatt opp i Oslo. Etter stor suksess med filmen i Pakistan, er Nasrullah nå klar for ny satsing med filmen «Love Is Life» myntet på kjempemarkedet India.

- Filmmarkedet der er enormt. Vi kan regne med et publikumstall på vel 50 millioner på en film som «Love Is Life». Dette er selvfølgelig sterkt avhengig av om det er kjente skuespillere med. Nå har flere indiske superstjerner meldt sin interesse, så det ser lyst ut, forteller Nasrullah.

Kulturkollisjon

I Pakistan var publikum svært begeistret for den norske naturen de fikk se i filmen «Dreamland». Dette har vært mye av grunnen til at Nasrullah igjen vil legge handlingen til Norge.

- Historien er basert på mine egne erfaringer med kulturkollisjonen mellom øst og vest. I korte trekk handler filmen om en norsk og en indisk gutt som møtes i India. Den indiske gutten kommer så på besøk til Norge. Herfra utspiller det seg en rekke intriger der fire personer er i sentrum: Et ungt indisk par - og en gutt og ei jente fra Norge. Det er disse to norske skuespillerne vi nå er på utkikk etter, sier Nasrullah.

Både gutten og jenta må være et sted mellom 18 og 25 år, og ha skuespiller- og danseerfaring.

Sang og dans

- Dans og sang er uhyre viktig i indisk film - det vi kaller «Bollywood»-tradisjonen. De norske skuespillerne trenger ikke engste seg for syngingen. Alt blir dubbet - talen også, naturligvis - noe som er helt vanlig i denne typen filmer. Og så vil det være en indisk koreograf på settet for å hjelpe til med dansen. Selv om ikke det er hovedrollene, blir de to norske skuespillerne svært sentrale. De to som får dem vil ha god sjanse til å bli stjerner i India, og kan kanskje få problemer med å gå uforstyrret på gata der, flirer Nasrullah.

Filmingen foregår i juni og juli neste år. Drømmer du om å bli en indisk megastjerne kan du ringe «Movie Magic» på telefon 920 29 926.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!