- Bli voksen!

Johnny Rotten fnyser av rasistanklage.

(Dagbladet.no): I går hevdet Bloc Party-vokalist Kele Okereke at han hadde blitt verbalt og fysisk angrepet av Sex Pistols-legenden John «Johnny Rotten» Lydon og gjengen hans.

Okereke betegnet overfallet - som fant sted lørdag under Summercase-festivalen i Spania - som uprovosert og rasistisk motivert, og fortalte at det endte i blåmerker, sår og en sprukket leppe.

Både spansk og engelsk politi skal være informert om opptrinnet.

- Nonsens

I dag benekter Lydon ifølge BBC News at han skal ha yppet til bråk, og avviser samtidig at han er rasist.

- Jeg synes synd på en mann som lyger om det som var en perfekt aften, sier Sex Pistols-vokalisten i en kommentar.

I sin pressemelding forklarer Lydon at han og mangagementet ble bak scenen etter showet for å signere autografer.

Gammelpunkeren hevder at han gjorde dette i fire timer uten at problemer oppsto, og at den gode stemningen skal ha ført til misnøye og sjalusi blant andre artister.

BENEKTER ANGREP: Sex Pistols-vokalist John «Johnny Rotten» Lydon kom i dag med sin versjon av helgens opptrinn på den spanske Summercase-festivalen. Foto: SCANPIX
BENEKTER ANGREP: Sex Pistols-vokalist John «Johnny Rotten» Lydon kom i dag med sin versjon av helgens opptrinn på den spanske Summercase-festivalen. Foto: SCANPIX Vis mer

- Bråket kom til oss, noe som resulterte i at de som stelte istand bråket ble fysisk fjernet av festivalvaktene. Det er en skam at den vidunderlige medieverdenen gjennomsyres av nonsens som dette, lyder Lydons versjon av opptrinnet.

Desperat PR-stunt

Musikkbladet NME gjengir ytterligere et par utdrag fra Lydons offisielle kommentar.

- Vi er midt i en fantastisk turné, etter 30 år har vi oppnådd et ekte fellesskap blant publikum. De kommer i alle variasjoner, alle aldre, alle raser, personlige overbevisninger og hudfarger, informerer Lydon.

Okerekes utspill tolker han som et desperat forsøk på å få publisitet.

- Når man er på festival med band som er misunnelige tåper, følger ofte løgner og forvirring, mener punklegenden og legger til en oppfordring addressert til Bloc Party-frontfiguren:

- Voks opp og bli en ekte mann!

Med håndjern

- Bli voksen!

Foals-vokalist Yannis Philippakis var en av de som grep inn for å forsvare sin musikerkollega fra Bloc Party.

Det var også han som først gjorde angrepet kjent.

- Vi var i Spania i går og jeg havnet i slåsskamp med Johnny Rotten. Jeg vet ikke hvorfor jeg forteller dette, men de satte håndjern på meg og det var såvidt vi kom oss hit, sa Philippakis fra scenen på Latitude-festivalen dagen etter.

Sex Pistols spiller for øvrig på Døgnvillfestivalen i Tromsø lørdag 30. august.

SJALU? Kele Okereke fra Bloc Party får passet påskrevet av sitt nå sannsynligvis forhenværende idol.