Blind GP-favoritt

TALLINN (Dagbladet): Mye tyder på at blinde Corinna May fra Tyskland går seirende ut av kveldens EuroSong-finale.

Corinna er født blind. Hun vant GP-finalen i Tyskland i 1999, men låten ble diskvalifisert. Året etter kom hun på andreplass. Nå er hun altså favoritt med en fengende låt som er signert GP-veteranen Ralph Siegel , som har deltatt i 16 tyske finaler. Han skrev også «Ein bisschen Frieden», som Nicole sang og vant med i 1982.

- Jeg tør ikke å si hvem som går av med seieren. Vi som er her i kveld er alle vinnere, er Corinnas valgspråk.

Sex fra Sverige

Vertslandet kan vinne en gang til, for øverst på listene hos bookmakerne troner Estland sammen med Sverige, Frankrike og England . Om de har råd til det, er en annen sak. Men det showet vi får se i kveld, står ikke tilbake for de siste års GP-sendinger. Bilderegien er det en norsk duo som står for, Marius Bratten (SVT) og Reidunn Nørstelien (NRK).

Sverige er det mange som framholder som den største vinnerkandidaten. Den kitchy diskotrioen Afro-Dite vil garantert få mange stemmer. Låten er fengende, men damene er fæle. De spiller på sex, og det kan bli drøy kost for mange av de katolske og muslimske landene som er med og stemmer... Man skal heller ikke se bort fra at Israel og Malta kan få mange stemmer.

Norge med i 2003

Nederst på lista finner vi Romania, Makedonia, Bosnia og Tyrkia. Ifølge bookmakerne har de en like stor sjanse som en snøball i helvete.

Det blåser en EuroSong-vind over Europa. Interessen i alle land, Storbritannia inkludert, har tatt seg betraktelig opp. Samtidig blir det vanskeligere å komme med. Bare de ti beste er garantert å delta neste år. Norge og mange andre land står på sidelinja og vil være med.

- Vi registrerer en økende GP-interesse i hele Europa. Neste år er vi med igjen, sier NRKs GP-general Jon Ola Sand, som følger showet fra Tallinn.

GP-seieren i fjor var en gave til Estland, og her satses det stort på å markedsføre landet. Og folk her er opptatt av å få vist seg og landet fram for verden.

KAN VINNE: Corinna May og hennes korister står høyt i kurs både hos bookmakerne og blant presse og publikum her i Tallinn.