Blinde går på kino

Filmen «Alt om min far» får folket til å gå mann av huse. I Grimstad går til og med blinde på kino for å med seg filmen.

Det er Agderposten som beretter om den ferske problemstillingen for kinoen i Grimstad. Også de blinde går på kino for å få med seg filmen om Grimstads mest kjente innbygger, Esben Esther Pirelli Benestad.

Filmen hadde premiere i forrige uke.

- Det er kolossal interesse, sier billettør Birgit Seljeseth i Grimstad kulturhus til Agderposten.

Han forteller at det var like mye oppstyr om «Ringenes Herre», men at interessen fort dabbet av. Med «Alt om min far» ser det ut til at interessen kan holde seg på topp i lang tid fremover:

- Mange har bestilt billett fremover, og mange har sagt at de vil se filmen to ganger, sier Seljeseth ifølge lokalavisa.

Blant kinogjengerne er blant annet mange av pasientene til Benestad. Flere av dem har gått hos ham også før det ble kjent at legen ikke var en helt vanlig Grimstad-mann.

- Det var så mange med gåstol her at det var litt problematisk å få plassert alle mens eierne så film, innrømmer billettøren.

Eldre er vanligvis ikke blant de hyppigste kinogjengerne. Dét er heller ikke blinde:

- De hadde stort utbytte av filmen, fortalte de, fordi filmen er så verbal at de fulgte godt med på samtalene, sier Seljeseth til Agderposten.

NÆRT: Mange vil se filmen om Esben Esther Pirelli Benestad. Selv er han stolt av filmen som sønnen har laget.
KVINNE: Esben Benestad er også Esther Pirelli. Dét har sønnen Even laget film om.