Blinde Richard øvde 20 timer om dagen for å mestre dette

Nå er han en av verdens beste magikere.

(Dagbladet): Den amerikanske magikeren og kortkunstneren, Richard Turner (60), kan trikse med en kortstokk på forbløffende vis.

Hans spesialitet er fingerteknisk trylling (på magikerspråket nærtrylling) som er beregnet på et publikum som står helt i nærheten av tryllekunstneren, slik at de kan følge hans minste detaljer.

Og tryllingen gjør han med et handikap.

Richard Turner har nemlig vært blind store deler av livet.

Som 9-åring begynte Turner å miste synet, som følger av en nevrodegenerativ sykdom i cellene i øyet. Sykdommen førte til at Turner gradvis ble blind.

Da synet var helt borte, oppdaget Richard at følelses-sansene i hendene ble sterkere.

Turners liv blir film I 2015 er det premiere på dokumentarfilmen «Dealt», som handler om Richard Turners liv som blind tryllekunstner.

Øverst i saken kan du se traileren til den nye dokumentaren, og samtidig se glimt av Turners utrolige fingerteknikk med kortstokken.

Turner er velrenommert magiker, og har gjennom sin karriere gjestet flere tv-show over hele verden.

Blant annet tv-showet til den prisbelønnede magikeren Paul Daniels, «The Pauls Daniels Magic Show».

- Imponerende Også kjendisillusjonist Alexx Alexxander har latt seg fascinere av Turner:

- Det han mestrer som blind magiker, er utrolig imponerende. Turner må utvikle helt egne teknikker i nærtryllinga, da han ikke ser noen av gjenstandene han jobber med, sier Alexxander til Dagbladet.

Hvor vanskelig er det å lære seg slik fingernem kortstokktrylling?

IMPONERT: Magiker og illusjonist Alexx Alexxander mener Richard Turner må jobbe ekstra hardt for å bli en god magiker. - Den teknikken han har er imponerende, sier magikeren til Dagbladet.  Foto: Eirik Helland Urke
IMPONERT: Magiker og illusjonist Alexx Alexxander mener Richard Turner må jobbe ekstra hardt for å bli en god magiker. - Den teknikken han har er imponerende, sier magikeren til Dagbladet. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

- Nærtrylling og god fingerteknikk er fundamentet hos tryllekunstnere. Det starter alle med. Det kreves mye øvelse for å bli skikkelig god, sier Alexxander.

Øvelse gjør mester Turner selv legger ikke skjul på at handikappet har gjort veien til tryllesuksess ekstra lang:

- I en årelang periode øvde jeg ti til tyve timer dagen, syv ganger i uken. Til sammen har jeg brukt én tredjedel av livet på øvelse, fortalte Turner tv-kanalen CBS ifølge den britiske avisa Metero.

Alexx Alexxander ligger heller ikke på latsiden mellom trylleshowene.

- Hvor ofte jeg øver på enkel nærtrylling? Hver eneste kveld. Hver kveld leker jeg med en kortstokk, uten å merke det selv engang.