Blindspor i debatten

Fakta spiller ikke lenger noen rolle i prostitusjonsdebatten

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOM VANLIG

når kjønnshandel diskuteres er blindsporene mange, men tonen ambisiøs, og det er tydelig at det finnes et hierarki i talekoret. Den som er mest prostituert, har mest rett. Etter flere nedslag i den norske debatten har vi konstatert at det i enhver debatt dukker opp minst én representant fra hjelpeapparatet som med martyrens gravalvor avslører at «jeg ville, men fikk ikke ta med meg en prostituert kvinne». Alternativt står «en prostituert kvinne(/mann)» frem med selvsagte sannhetskrav og vitner om hvor feil et forbud mot kjøp av seksuelle tjenester skulle være. Hvor interessant er en debatt som har tatt denne retningen?

Hva skal oppnås med den veiing av debattdeltakerne som PION, Bymisjonen, PRO-senteret m.fl. gir uttrykk for i sine iherdige rop etter personer med etiketten «prostituerte kvinner» og deres stemmer (hvordan vet man forresten hvilke erfaringer andre debattanter har?) Fem anonyme prostituerte skriver (27/11) «vi har over hundre års erfaring fra prostitusjon». Hvorfor tar ingen hensyn til forskningens kunnskap om kvinners muligheter til å tolke sine liv når de lever innenfor snevre rammer med minimale utfoldelsesmuligheter?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer