DEBATT

NAV-ansatte

Blindspor om kompetanse i NAV

Våre tillitsvalgte deltar i hundrevis av ansettelsesprosesser i NAV hvert år og har pulsen på NAV-hverdagen.

NAV har et betydelig forbedringspotensial., men det er et blindspor å tro at krav om en bestemt utdanningstype for vanlige saksbehandlere eller veiledere gir best kompetanse i NAV, skriver innsenderne. Bilde fra høringen til kontroll- og konstitusjonskomiteen, der også Elisabeth Steen og Kjersti Barsok fra NTL deltok. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
NAV har et betydelig forbedringspotensial., men det er et blindspor å tro at krav om en bestemt utdanningstype for vanlige saksbehandlere eller veiledere gir best kompetanse i NAV, skriver innsenderne. Bilde fra høringen til kontroll- og konstitusjonskomiteen, der også Elisabeth Steen og Kjersti Barsok fra NTL deltok. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Vi har registrert debatten om NAV-ansattes kompetanse, både når det gjelder ledere og andre ansatte. Som den største fagforeningen for NAV-ansatte vil vi i Norsk Tjenestemannslag dele noen erfaringer.

Det er ikke mangel på søkere når det lyses ut stillinger i NAV. For dem som ansetter, er oppdraget klart. Den best kvalifiserte, blant ofte hundrevis av søkere, skal ansettes. Hva slags kompetanse man søker etter, avhenger bl.a. av hvilke oppgaver som skal løses og hva slags kompetanse man allerede har på arbeidsplassen. Dersom man bare skulle velge blant dem som har en spesiell type, eller lengde på utdanning, begrenser det NAV i søket etter den best kvalifiserte kandidaten. Hvorfor skulle NAV gjøre det?

Det er mulig å gjøre en strålende jobb i NAV, uavhengig av både utdanningsretning og utdanningslengde. Vi har dyktige kollegaer med utdanning blant annet innenfor arkeologi, språkvitenskap og litteratur. Og ikke minst er det mange kompetente ansatte i NAV som ikke har lengre utdanning. Det betyr ikke at vi ikke trenger spesifikk utdanning.

Selvfølgelig må de som ansattes som leger ha legeutdanning, og i noen stillinger kreves det juridisk utdanning. Men de aller fleste stillingene i NAV har ikke slike krav. Det er det heller ingen grunn til. Det finnes ingen spesifikk utdanning som gjør deg forberedt på å jobbe som saksbehandler eller veileder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer