Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bling på Bøler

Ord blir fattige.

Terning3 Norsk dokusåpe Premiere på TV3 i kveld kl. 20.30 TV: Så skjer det igjen. Som overkokt sofapotet innbiller man seg å ha sett det meste, helt til «Luksusfellen» titter fram mellom reklamepausene på TV3. Vi inviteres til Bøler i Oslo, der et par luksusdyr i drift innvier oss i sine privatøkonomiske problemer. Børge er en sjampanjeglad eiendomsmekler med varierende inntekt; hans likesinnede samboer Angelina er en søt shopaholiker som likner litt på Pia Haraldsen.

Rett i søpla

De to får besøk av TV3s fransiskushjelp for folk med luksusproblemer, bankrådgiver Magne Gundersen og Hallgeir Kvadsheim, ekspert på privatøkonomi i Dagbladet. Eiendomsmekler Børge viser oss rundt i den strøkne leiligheten, forteller proft om den kostbare flatskjermens «ordinære utsalgspris» og kommenterer et heftig musikkanlegg som nå skal byttes ut fordi det ikke passer inn etter oppussinga. Angelina, på sin side, har skapene fulle av designerklær og sko.

Problemet er at Børge sliter med inkassokrav på 250.000 og kaster regningene i søpla uåpnet, mens skogale Angelina har begynt å studere på heltid, uten studielån.

I offerrollen

Ti minutter inn i den ut-av-kontoen-opplevelsen som «Luksusfellen» er, tenker jeg: Hvorfor stiller Børge og Angelina opp på tv for å fortelle om sitt håpløse forhold til penger? De må jo skjønne at mange - ikke bare slitne alenemødre - vil betrakte dem som nesten parodiske symptomer på et dekadent samfunn.

Hvis du føler empati med Børge og Angelina, ja, så tilhører du trolig den aller nærmeste familie. Vi andre blir sittende som måpende minibanker, bortsett fra Kvadsheim og Gundersen, som noe befippet gir seg i kast med å «oppdra» paret. Resultatet gir grunn til håp, på kort sikt, men spørsmålet er om overforbruk bør betraktes som en sykdom eller som uansvarlighet.

Og som premie for å ha gjort økonomien sin litt mindre privat på TV3, får Bøler-paret en spa-helg på Geilo! Gratulerer, dere er tørrlagt, la oss feire med et par shots!

Trolig er denne serien rettet spesielt mot minstepensjonister som lever på sparebluss og som, når de utover i programmene blir kjent med gjeldsofrene, tenker: «Sorry, Einar Gerhardsen, føkk dette møkkalandet, jeg raner en bank!»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media