Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Blink-182 til Tons of Rock

Blink-182-trommis måtte ta dop i tre dager i forkant for å tørre å fly

Travis Barker var med i flystyrt som drepte fire personer. Neste sommer skal han opptre i Norge.

NORGESAKTUELLE: Blink-182 gjør sin første konsert i Norge noensinne på Tons of Rock i Halden 22. juni. Dagbladet fikk en eksklusiv prat med bandets trommeslager, Travis Barker (t.h.). Foto: Promo
NORGESAKTUELLE: Blink-182 gjør sin første konsert i Norge noensinne på Tons of Rock i Halden 22. juni. Dagbladet fikk en eksklusiv prat med bandets trommeslager, Travis Barker (t.h.). Foto: Promo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Faktisk så må jeg sitte på en buss i fire dager fra Los Angeles til New York, så tar jeg båten i ti dager for å komme meg til Europa for å turnere, sier den verdenskjente trommeslageren til Dagbladet.

Blink-182-trommeslager Travis Barker har sverget at han aldri mer skal sette sine bein i et fly etter den dramatiske flystyrten som kostet fire personer livet. Barker var en av seks passasjerer på et privatfly som krasjet i det flyet skulle lette fra en flyplass i North Carolina i 2008.

- Jeg har alltid hatet å fly. Før vi skulle ut og reise i gamle dager måtte jeg dope meg i tre dager for i det hele tatt å være i stand til å sette meg ned på et fly. Noe som bidro til at store deler av karrieren min forsvant i en doptåke. Nå har jeg vært nykter i seks år.

Fortsatt på topp

Blink-182 har holdt det gående i snart 25 år. I sommer kom deres syvende album, «California». Denne gangen med tidligere Alkaline Trio-vokalist og gitarist, Matt Skiba i front. Plata gikk rett til topps i USA med påfølgende utsolgte konserter stort sett over alt bandet har spilt.

- Pop-punken har vært en utskjelt sjanger fra den ble et uttalt fenomen på tidlig 90-tall. Hvorfor tror du den fortsatt er så viktig for folk?

- Jeg har aldri forholdt meg til det som en sjanger. Jeg vokste opp med The Ramones og Buzzcocks. Det var alltid mye melodi i låtene deres også. Vi har mye energi i musikken vår, samtidig som den har melodiske kvaliteter. Jeg tror rett og slett folk føler seg ung og fri når de de hører den type musikk. Også synger vi om enkle ting folk kan relatere seg til.

Trommehelt

Du er et tromme-idol for en hel generasjon av rock- og punk-trommiser. Hva er hemmeligheten?

- Det er vanskelig å si og noe jeg aldri hadde sett for meg da jeg selv begynte å spille. Jeg vokste opp med mye hip hop og en del av groovene der er jo laget på trommemaskiner og er egentlig helt umulige å spille på vanlige trommer. Men jeg gjorde så godt jeg kunne. I tillegg hørte jeg mye på klassiske trommiser som Buddy Rich. Han var en eksepsjonelt god trommeslager, men også en stor showman. Begge deler har vært veldig viktig for meg.

En som er begeistret er The Stream-programleder og en av Norges mest profilerte trommeslagere, Tarjei Strøm.

STORFAN: Tarjei Strøm. Her  på  TV2s  høstlansering.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
STORFAN: Tarjei Strøm. Her  på TV2s høstlansering. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

- Altså, det er nesten skummelt hvor mye jeg har knabbet fra Travis Barker. Nesten alle triksene jeg bruker har jeg rappet fra han.

Han er ellers overlykkelig over endelig å få se Blink-182 på norsk jord.

- De har en vanvittig standing innenfor sjangeren og jeg tror de trekker bredt aldersmessig. Hele min generasjon har jo vokst opp med dem i tillegg til at de unge fortsatt lar seg begeistre. Jeg vet at folk fra band som Oslo Ess og Turbonegro er store fans.

Etterlengtet

- Du kan banne på at du ser meg i Halden i sommer, for å si det sånn, avslutter Strøm.

Ja, hvordan har det seg egentlig at det har tatt Blink-182 25 år å komme seg til Norge?

- Sannelig om jeg vet. Jeg styrer ikke den skuta der, sier Barker. Jeg våkner opp et sted og går på scenen og gir alt jeg har, det er min oppgave.

Barker er ikke ukjent med norsk musikk. På halloween for et par år siden la han ut et Instagram-bilde av seg selv sminket som en norsk black metal-musiker.

- Det er litt moro, det der. Jeg vet at Tons of Rock-festivalen har mye metal på programmet. Jeg håper tidsskjemaet vårt tillater at jeg får sett noen band. Jeg liker veldig mye forskjellig musikk fra hip hop og elektronika til thrash, inkludert norsk black metal.

Kygo

Men Kygo har du ikke hørt om?

- Hva var det igjen? Kan du stave det?

K-Y-G-O. Han har solgt ut to konserter i The Hollywood Bowl i LA.

- Nei, beklager - ham har jeg ikke hørt om, men jeg lover å sjekke det ut straks vi er ferdige å prate her.

Blink-182 gjør sin første norgeskonsert på Tons of Rock i Halden 22. juni 2017.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!