Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Blir 30 - og solodebuterer

Ti år etter braksuksessen med Briskeby er Lise Karlsnes (29) tilbake der det hele begynte.

TIL BYLARM 2010: I to år har Lise Karlsnes jobbet målrettet og seriøst med comebacket. Det skjer på Bylarm i Oslo i februar neste år. — Det skal bli godt å få vist hva jeg har brukt tida til, sier Lise Karlsnes til Dagbladet.
Foto: Agnete Brun
TIL BYLARM 2010: I to år har Lise Karlsnes jobbet målrettet og seriøst med comebacket. Det skjer på Bylarm i Oslo i februar neste år. — Det skal bli godt å få vist hva jeg har brukt tida til, sier Lise Karlsnes til Dagbladet. Foto: Agnete Brun Vis mer

||| Bylarm i Bergen år 2000: Det til da anonyme bandet Briskeby skal vise seg fram med ny vokalist. En ung, selvsikker og vakker kvinne inntar scenen kledd i rød skinnjakke og bukse.

Fra den dagen tok Lise Karlsnes bandet til nye høyder.

Ti år seinere

- Tida går, jeg sier jeg er 27, men egentlig blir jeg 30 år.

- Har bursdag på fredag!

- Da vet jeg ikke hva som skjer. Må bare være parat. Kjæresten min har kokt et eller annet i hop.

Men det var for ti år siden eventyret startet

BYLARM 2000: Slik erobret Lise Karlsnes Norge med Briskeby på Bylarm 2000 i Bergen. Foto: Anders Grønneberg
BYLARM 2000: Slik erobret Lise Karlsnes Norge med Briskeby på Bylarm 2000 i Bergen. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

- Jeg husker det virkelig smalt i Bergen. Rart å tenkte på, men ti år etter er jeg tilbake på Bylarm. Denne gangen som soloartist, sier Karlsnes på telefon.

De siste to åra har Lise Karlsnes jobbet målrettet med sin solokarriere.

Basen har vært Malmö, der hun har kjæresten Magnus Tingsek, men hun har også fartet mye til London og delvis til Oslo.

- Jeg skriver tekst og melodi, men det var da jeg møtte den irske låtskriveren og produsenten Iain Archer at det virkelig løsnet.

Vanskelig prosess

Albumet, som har arbeidstittelen «My Own Heartbeat», kommer til våren. Men en singel skal være klar i februar når hun spiller for første gang som soloartist — på Bylarm i Oslo.

MALMØ: Lise Karlsen på fest sammen med vennen, den svenske rapperen Timbuktu (Jason Diakité) og kjæresten Magnus Tingset. Foto: Anders Grønneberg
MALMØ: Lise Karlsen på fest sammen med vennen, den svenske rapperen Timbuktu (Jason Diakité) og kjæresten Magnus Tingset. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

- Prosessen jeg har vært gjennom, har til tider vært veldig tung. Jeg har gått noen skikkelige runder med meg selv. Jeg måtte finne ut hva jeg ville. Dessuten, jeg har jo aldri skrivet låter før nå.

Hun beskriver plata som rytmisk og vokalbasert — og mørkere enn poprocken til Briskeby.

Mørkere musikalsk

Hun trekker fram artister som punkpop-eren Siouxsie & the Banshees, Kate Bush og Björk når hun skal beskrive låtene.

- Alle har vel en mørk side. Jeg trekkes mot det mørke. Det er den siden jeg dras mot musikalsk også, sier Karlsnes.

Men selv om musikken er mørkere og mer dyster enn Briskebys, er hun langt ifra deprimert. Hun nærmest kvitrer i telefonen.

- Jeg er veldig glad og fornøyd. Det er bare finpussing som gjenstår.

Ikke Hallelujah

Forloveden er ikke helt parkert på sidelinja, selv om han ikke har så mye med hennes solodebut å gjøre.

- Hele plata er et lavbudsjettprosjekt. Jeg har fått mye hjelp av venner. Kjæresten min spiller trommer på et par låter.

Hvilket plateselskap som skal gi ut Karlsnes-debuten, er ikke i boks. Men hun forteller at hun har et godt forhold til Universal, som var Briskebys utgiver.

Hva men vokalstuntet sammen med Tone Damli Aaberge, Marion Ravn og Mira Craig i forbindelse med åpningen av et nytt Petter Stordalen-hotell for et par måneder siden?

 -Det var et morsomt stunt, men de andre snellene får holde på med sitt. Det blir ikke noe Hallelujah-jenter. Jeg satser 110 prosent på egen karriere nå. Og skulle det gå galt, har jeg i hvert fall ingen andre å skylde på.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media