Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Blir bare fem sesonger

«The Crown» er ferdig etter sesong fem, melder serieskaperen.

NY SESONG: Sesong 3 av «The Crown» kommer 17. november. Video: Netflix Vis mer

Netflix' dramaserie «The Crown» får ingen sjette sesong. Dette sier serieskaper Peter Morgan til The Hollywood Reporter.

Det betyr at serien takker for seg raskere enn først planlagt.

- Jeg så i utgangspunktet for meg at «The Crown» skulle bestå av seks sesonger, men nå som jeg har jeg begynt å jobbe med historien til sesong fem, har det blitt klart for meg at det er det perfekte tid og sted for å sette punktum, sier Morgan til den amerikanske bransjeavisa.

Netflix og Sony støtter avgjørelsen, sier han videre.

- Skyhøyt nivå

Seriens tredje sesong hadde premiere i desember i fjor, til strålende kritikk fra Dagbladets anmelder, som spesielt roste Olivia Colmans (46) skuespillerprestasjon.

- Sesongen bruker et par episoder på å finne nytt fotfeste, men fra episode tre, som tar for seg den grusomme gruveulykken i Aberfan, Wales, er vi tilbake på godt, gammelt, skyhøyt nivå, skrev han.

Sesong fire er ventet seint i år.

Det er skuespiller Imelda Staunton (64) som tar stafettpinnen fra Colman og spiller dronningen i den siste sesongen.

- Jeg er henrykt over å bekrefte at Imelda Staunton skal spille hennes majestet dronningen i den femte og siste sesongen, og med det ta The Crown inn i det 21. århundre. Hun er et fantastisk etterfølger til Claire Foy og Olivia Colman, har Morgan uttalt, ifølge The Guardian.

Avisa bemerker også at selv om Netflix sjelden går ut med seertall, glimret «The Crown» med sitt fravær på en nylig publisert liste over strømmegigantens mest sette serier i Storbritannia.

Det var seriens tredje sesong som introduserte prins Charles' (70) nåværende kone Camilla (72), hertuginne av Cornwall.

I fjor fikk framstillingen av forholdet sterk kritikk.

Kritiserte framstilling

Den kongelige biografen Penny Juror har skrevet biografier om både Prins Charles og Camilla, som opprinnelig het Camilla Shand og seinere ble Camilla Parker Bowles.

Penny Junor mener at manusforfatterne tar seg store kunstneriske friheter og at serien «kan skade mye».

I sesongen kunne du se hvordan prins Charles (spilt av Josh O’Connor) forteller sin grandonkel Lord Mountbatten (Charles Dance) at Camilla Shand (Emerald Fennell) er den riktige for ham, ifølge The Independent.

Seriens framstilling av hvordan Mountbatten og dronningmoren (Marion Bailey) sammen koker opp en plan for å stoppe en mulig romanse mellom de to - ved å sende Charles til utlandet - vekket sterke reaksjoner fra Junor.

- Usannsynlig

Junor mente at det er usannsynlig at Lord Mountbatten hadde arrangert et utenlandsopphold for prins Charles.

Hun mente serieskaperne har tatt seg for store kunstneriske friheter.

- Det er det som gjør meg livredd når det gjelder hele serien. Den kan gjøre mye skade, sa Junor.

Tidligere har manusforfatter av «The Crown», Peter Morgan sagt at han føler et ansvar for å framstille historien korrekt.