Blir bedre kirurg av å spille Wii

... men bare av noen spill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Fortsatt finnes de som mener at spill bare er skadelige saker - men spesielt etter at Nintendos spillmaskin Wii ble lansert har denne oppfatningen endret seg.

Måten man spiller Wii på, der bevegelse er i sentrum, har gjort ellers tvilende sjeler mer mottagelige for dataspill - alt fra foreldre til gamlehjemsbestyrere omfavner maskinen.

Nå kan New Scientist ifølge BBC melde at også kirurger har grunn til å sette pris på Wii.

En amerikansk studie viser nemlig at kirurger kan bli mer presise dersom de varmer opp med litt Wii-spilling. Og da snakker vi ikke om tennis- og bowlespilling, men mer av den type spill som krever finmanøvrering.

- Hele poenget med kirurgi er å utføre små, finkontrollerte bevegelser med hendene, og det er akkurat det du gjør med Wii, sier forsker Kanav Kohel.

I studien fikk åtte kirurg-traineer spille en time på Wii før de gjennomførte en virtuell operasjon via et avansert simulatorverktøy. Disse studentene hadde nær 50 prosent bedre resultat enn de øvrige deltagerne. Spesielt spill som «Marble Mania» ga godt resultat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer