Blir «Big Brother»-sjef

Arve Juritzen skal på ny dele ut tv-millioner på direkten. Juritzen blir programleder for TVNorges «Big Brother». Og TV2, som mistet sin populære programleder til lillebror TVNorge, ødelegger nå for sin konkurrent ved å blåse nyheten.

I morgen skal TVNorge etter planen presentere sin hemmelige programleder for første gang. Men i helga avslørte TV2-programmet «God kveld, Norge» at «Vil du bli millionær»-avhopper Juritzen har fått oppdraget med å lede det som trolig blir årets mest kontroversielle program her i landet. TVNorge nekter å kommentere programlederavsløringen.

Framskynder

- Vi ønsker ikke å fortelle hvem som blir programleder og hvem som blir vår reporter i «Big Brother» før pressekonferanse i morgen. Vi har avtale med dem om at det skal gjøres på denne måten, sier TVNorges programdirektør Jens-Petter Gjelseth til Dagbladet.

Gjelseth bekrefter imidlertid at TVNorge jobber på spreng for å framskynde starten på programserien.

- Vi hadde opprinnelig tenkt å starte 15. mars, men alt tyder på at vi kan komme i gang ei uke tidligere. Dermed blir programmet avsluttet første uka i juni, sier Gjelseth.

Dette er viktig for TV-kanalen, fordi det alltid er vanskelig å skaffe mange TV-seere når sommerkveldene er lange og lyse. Og for hver tapte TV-seere, taper TVNorge penger.

- «Big Brother» går over 100 dager, der deltakerne må oppholde seg innenfor et strengt avgrenset område på Fornebu. Huset og hagen er døgnkontinuerlig kameraovervåket og alt som skjer blir lagt ut på Internett og sendes på TV.

Kastes ut

20 av i alt 3058 søkere til programmet har nå fått beskjed om at de er med i siste finalerunde. 10 av dem får blir med i programmet.

- Vi må ha en del reserver i bakhånd i tilfelle noen skulle komme til å trekke seg i siste liten. Dessuten vil enhver som avslører at de er BB-deltager før første sending, bli sendt hodestups ut av programmet - før start, sier Jens-Petter Gjelseth.

AVSLØRT: TV2 ville ikke beholde Arve Juritzen som programleder for «Vil du bli millionær?». Nå vil de heller ikke gi TVNorge gleden av å presentere sin nye programleder i «Big Brother» først. Det avslørte TV2 i helga.