Blir daglig leder i Snøhetta

Stein Slyngstad sier opp stillingen i Kulturrådet.

SIER OPP: Stein Slyngstad sier opp åremålsstillingen hos Kulturrådet, og ser frem til å jobbe i Snøhetta.
Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
SIER OPP: Stein Slyngstad sier opp åremålsstillingen hos Kulturrådet, og ser frem til å jobbe i Snøhetta. Foto: John T. Pedersen/DagbladetVis mer

- Jeg har sagt ja til å bli daglig leder for Snøhetta i Oslo, og tiltrer 1. september i år, bekrefter Slyngestad til Dagbladet.

Slyngstad var ansatt som direktør for Statens senter for arkiv, bibliotek og museum for en åremålsperiode på seks år fra 2009 til 2015. Men fratrer nå stillingen.

- Jeg slutter i Kulturrådet nå. Det er med litt blandede følelser. Kulturrådet er i en spennende utvikling, og det er mye riktige grep som blir tatt der nå.

Men Slyngestad sa ikke nei til stillingen han ble tilbudt i Snøhetta.

- Snøhetta er det viktigste kulturelle flaggskipet i Norge, og har en posisjon i verden som er utrolig spennende, sier han.

Kulturell kapital - Det blir artig å jobbe med Snøhetta, og det er en forlengelse av det jeg har gjort tidligere, sier Slyngestad.

Han har erfaring som direktør for Stavanger Symfoniorkester og Stavanger Konserthus, daglig leder for Henie Onstad Kunstsenter, og direktør ved Norsk Filmfond.

Vibeke Mohr, avdelingsdirektør i kulturavdelingen i Kulturrådet, vil i en overgangsfase fungere som avd.dir i kunstavdelingen, i tillegg til sin vanlige posisjon.

- Det er ennå ikke avklart hvem som vil tre inn i min stilling i Kulturrådet, sier Slyngstad.