Blir Dagsrevyen-anker

Cato Husabø Fossen (26) blir nyhetsanker på Dagsrevyen og de øvrige nyhetssendingene på NRK.

NYTT NYHETSANKER: Cato Husabø Fossen (26) går inn i programledergruppa på NRK. Fossen debuterte som nyhetsanker på Dagsrevyen mandag denne uka. Foto: Ingebjørg Elise Aas / NRK
NYTT NYHETSANKER: Cato Husabø Fossen (26) går inn i programledergruppa på NRK. Fossen debuterte som nyhetsanker på Dagsrevyen mandag denne uka. Foto: Ingebjørg Elise Aas / NRKVis mer

NRKs journalist Cato Husabø Fossen (26) begynner som nyhetsanker i Dagsrevyen, skriver blant andre Medier24.

Det var Journalisten som omtalte saken først.

Husabø Fossen går dermed inn i programledergruppa sammen med de andre faste programlederne på Marienlyst, og skal være anker både for Dagsrevyen og de øvre nyhetssendingene på NRK ut året.

- Det blir veldig morsomt. Jeg er glad og stolt over at NRK viser meg den tilliten og gir meg en såpass synlig og framtredende posisjon. Jeg gleder meg til å vise fram alt det gode tv-innholdet vi lager, sier Husabø Fossen til Dagbladet.

NYTT TOSPANN: Nina Owing og Cato Husabø Fossen. Foto: NRK
NYTT TOSPANN: Nina Owing og Cato Husabø Fossen. Foto: NRK Vis mer

- Ærefrykt

- Er du nervøs? Dette er jo NRKs nyhetsflaggskip?

- Man går til denne jobben med en viss ærefrykt. Det er en følelse av andektighet når man står i studio, og når navnet ditt nevnes i samme åndedrag som Nina Owings går det kaldt nedover ryggen på deg. Så glemmer man det når man er i gang.

- Hva blir ditt bidrag?

- Jeg tar med meg min erfaring og kompetanse som politisk reporter. Jeg er vant til spørsmålsstilling og konfrontasjon, og vil fortsette å bruke de sidene av meg selv. Dagsrevyen er en veldig journalistisk jobb, ikke bare en presentasjonsjobb. Nå ser jeg fram til å få et større overblikk og å utvide horisonten litt, ikke bare holde på med norsk politikk, sier han.

PAPPAPERMISJON: Nina Owings ankerpartner Yama Wolasmal skal ut i pappapermisjon til høsten. Foto: NRK
PAPPAPERMISJON: Nina Owings ankerpartner Yama Wolasmal skal ut i pappapermisjon til høsten. Foto: NRK Vis mer

Ut i perm

Det er fordi Yama Wolasmal skal ut i pappapermisjon til høsten at Husabø Fossen nå stepper inn. Samtidig skal Petter Oulie-Hauge gjøre andre ting internt i NRK, skriver Medier24.

Det ferske nyhetsankeret debuterte på Dagsrevyen mandag denne uka, sammen med Dagsrevyen-veteran Nina Owing. Hvem som blir Fossens faste ankerpartner er imidlertid ikke bestemt ennå.

Husabø Fossen har vært en av NRKs mest profilerte politiske journalister de siste åra, og har allerede erfaring som nyhetsanker fra noen av NRKs nyhetssendinger.