Blir det «Min fotballkamp»?

Knausgård tatt ut til landskamp mot Sverige.

BOKFOTBALL: Siste gang Karl Ove Knausgård spilte fotball med forfatterkollegene, var under forfatterlandskampen mellom Norge og England på Lillehammer (0-2) i fjor vår. I morgen kan han gjøre comeback. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BOKFOTBALL: Siste gang Karl Ove Knausgård spilte fotball med forfatterkollegene, var under forfatterlandskampen mellom Norge og England på Lillehammer (0-2) i fjor vår. I morgen kan han gjøre comeback. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

||| (Dagbladet): Norges mest ettertraktede forfatter for øyeblikket - Karl Ove Knausgård - er også landslagsspiller i fotball.

Han har tidligere gjort stor suksess som forsvarsspiller på forfatterlandslaget, men har ikke vist seg på banen siden kampen mot England i fjor vår.

I morgen kan han gjøre comeback.

- Vi satser på at han spiller, sier forfatterlandslagets oppmann Eirik Ingebrigtsen, til Dagbladet.

Tatt ut til landskamp
Forfatterne ruster seg til landskamp mot Sverige i forbindelse med bokmessa i Göteborg i morgen.

Knausgård er på messa for å lansere «Min kamp. Første bok» på svensk, og er blant spillerne som er tatt ut til landskampen.

Men det er likevel ikke hundre prosent sikkert at han faktisk spiller.

- Vi har tatt med drakt til ham, og så får vi ta det derfra. Vi håper han kommer, men han er en travel mann, sier Ingebrigtsen.

Han kan fortelle at forfatteren er en viktig del av det norske forsvaret, selv om han ikke har spilt med dem på over et år. De andre trener sammen én gang i uka.

- Han er en defensiv styrke. Han er høy og rensker godt unna, en hodesterk spiller, sier oppmannen.

- Han har fotball i seg, og da kan man spille godt i 20 minutter, selv med dårlig kondis, mener han.

Starter på benken
Likevel må han trolig starte på benken.

- Jeg tipper vi starter med det laget som spilte treningskamp mot Korsvoll i forrige uke, og der var jo ikke han med. Men i forfatterfotball holder man ikke i 90 minutter - vi bytter ofte og trenger alle mann, sier Ingebrigtsen.

Han har stor tro på at de skal slå svenskene i morgen.

- Vi slo dem 1-3 i fjor og har taket på dem! Vi er et bra lag nå, altså. Men vi driver ikke med intervalltrening rundt Songsvann, akkurat. Kondisen er kanskje vår største fiende, sier han.

Skrivepause
Karl Ove Knausgård skal straks levere manus til sjette og siste bind i «Min kamp»-serien, som har deadline 1. oktober og etter planen skal lanseres i november. 

Likevel har han tatt en liten pause i skrivingen for å delta på tre ulike bokfestivaler. Først hadde han tre opptredener på Oslo Bokfestival, før det bar til Stavanger og Kapittelfestivalen i forrige uke. Og i helga er han altså på bokmessa i Göteborg.

- Interessen for boka er veldig stor i Sverige. Han har blitt intervjuet på direktesendt frokost-TV fra bokmessa, og skal gjøre mye annet i forbindelse med lanseringen, sier markedssjef i Forlaget Oktober, Elisabeth Steen.

Flere svenske aviser har allerede anmeldt de norske utgavene av bøkene. Deriblant Dagens Nyheter, som var svært positiv og blant annet skrev følgende om første bok i desember i fjor:

«Det tar ikke mange sider inn i første bind før fortellerens grepp er koblet — uten at man riktig legger merke til saken.»