Blir dette årets sommerhit?

Norsk parodi-låt går som en farsott på nett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vi har vel alle en sommerhit i minnet, den ene sangen som har spilt seg gjennom en hel sommerferie.

Som oftest beveger sjangeren seg mot en gladlåt i popmusikkens ånd, og mange husker kanskje hitene som «The Ketchup Song», «Macarena», «Sommartider» og «Summer of 69». Bare for å nevne noen.

Da Stavanger-gutten Anders Nilsen (26) ville forsøke å tolke hva som er typisk for en ekte sommerhit, resulterte det i den egenproduserte låta «Salsa Tequila».

Nå går den som en farsott på nett, og er sett over 100 000 ganger på Youtube siden slippet forrige uke.

- Kan ikke et kvekk spansk - Det er vanvittig gøy at dette har gått så langt, spesielt med en tekst som ikke gir mening overhodet, forklarer Nilsen til Dagbladet.

Ideen til det som ifølge 26-åringen er en sommerhit-parodi, kom etter at en i vennegjengen hadde hørt en russejente snakke om at saksofonen var årets instrument.

Nilsen, som blant annet har vært manusforfatter i NRK-programmet «Tabu med Abu», tenkte at det hadde vært gøy å bidra til «sommerlåt-racet» med en saksofon-inspirerende låt, men fant fort ut at han ikke ikke var den første som hadde tenkt på instrumentet.

- Jeg fant ut at saksofonen var ganske oppbrukt som element i en sommerlåt, det samme var trekkspillet. Så da tenkte jeg «vet du hva, da bruker jeg begge», sier han.

- Så sjekka jeg ut noen gamle sommerhits for å finne litt referanser, og la merke til at veldig mange hadde spansk tekst. Jeg kan jo ikke et kvekk spansk, men fant frem ord som de fleste nordmenn har kjennskap til. Derfor tror jeg at allsangfaktoren kan gjøre denne ganske populær.

Oppdaget i utlandet Og populær har den blitt. På sosiale medier er den hyppig omtalt og delt de siste dagene, og Nilsens sommerparodi har også blitt oppdaget i utlandet.

- Plutselig var den delt på et nederlansk nettsted, det var jo utrolig moro, sier Nilsen.

Nå håper 26-åringen, som vil jobbe med humor i fremtiden, at «Salsa Tequila» vil ende opp som årets sommerlåt.

- Ja, det hadde vært stas om den nådde VG-lista, men i første omgang skal vi få den ut på Spotify og iTunes, sier han.

• Se musikkvideoen øverst i saken

HÅPER PÅ SOMMERHIT: Hjernen bak «Salsa Tequila», Anders Nilsen (26) håper låta hans når VG-lista. Foto: Privat
HÅPER PÅ SOMMERHIT: Hjernen bak «Salsa Tequila», Anders Nilsen (26) håper låta hans når VG-lista. Foto: Privat Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer