Blir dette den beste tv-serien i 2014?

Vi har sett «True Detective», her er våre første tanker.

SKYHØYT NIVÅ: Matthew McConaughey og Woody Harrelson spiller to politidetektiver som tilbringer 17 år på å spore opp en seriemorder i Louisiana i «True Detective». FOTO: HBO
SKYHØYT NIVÅ: Matthew McConaughey og Woody Harrelson spiller to politidetektiver som tilbringer 17 år på å spore opp en seriemorder i Louisiana i «True Detective». FOTO: HBO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): Vi har allerede fått en god start på det nye tv-året. NRK-serien «Mammon» har — til tross for variert mottakelse — gitt oss en tv-faglig debattinngang på 2014, mens «Sherlock» har rukket å pirre cliffhanger-nervene våre.

For mange er dette likevel bare for oppvarming å regne. 13. januar er det nemlig norsk premiere på HBO-serien «True Detective», som vi nylig trakk fram som en av de mest lovende nye tv-seriene i 2014. Etter å ha sett første episode av serien er troen på at den kan leve opp til forhåndshypen (og de foreløpige full pott-anmeldelsene) absolutt til stede.

Her er fem tanker om «True Detective», basert på førsteepisoden:  

1. En lite dynamisk duo I virkeligheten er Matthew McConaughey og Woody Harrelson bestekompiser, og vi har få problemer med å forestille oss hvor god stemningen kan bli når de henger ut sammen.

Som politimennene Rustin Cohle (McConaughey) og Martin Hart (Harrelson) i «True Detective» er imidlertid tonen dem imellom en litt annen. Serien er på kløktig vis fortalt over to tidsepoker, 17 år imellom. Det hele starter i 2012, der en temmelig forsoffen Cohle blir avhørt av to striglede og hemmelighetsfulle Louisiana-politifolk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer