Blir dette nye Big Brother?

Søndag begynner Big Brother 3. Kanskje avslører vi den største hemmeligheten her.

Klar for mer Big Brother? Si din mening! Seertallene falt kraftig i forrige runde av Big Brother. Mens Lars Joakim, Ramsy, Rodney, Anette & co dro 430 000 seere i snitt under de vanlige sendingene, dalte snittet med 165 000 da Veronica kjempet om seerne.

Det direktesendte torsdagsprogrammet falt fra 665 000 til 409 000 fra første til andre sesong.

Dermed hersker det liten tvil om at TVNorge krevde fornyelse i Big Brother før de gikk løs på en ny sesong.

Fattig mot rik

Kanalen har fått viljen sin, men hva som er forandret vil selskapet selvfølgelig ikke røpe. Et av de heteste tipsene er imidlertid at programmet følger utviklingen i den nederlandske, engelske og svenske utgaven.

Der ble deltakerne skilt i to grupper - en rik og en fattig.

I England ble deltakerne valgt ut etter en basketballkamp. Vinnerne og taperne ble bedt om å ta med seg koffertene sine inn på et vinnerrom og et taperrom. Da de kom ut igjen var det satt opp en glassvegg i huset.

Vinnerlaget hadde tilgang til en komfortabel sofa, luksussoverom, svømmebasseng, varmtvann både om morgenen og kvelden og rundt 4000 kroner i ukepenger.

Utedusj

Taperne måtte klare seg med vedovn, utedo, utedusj, kaldtvann, svært enkel mat og ikke en krone til utskeielser. De brukte mye av dagen på å stå ved glassveggen og studere de rike deltakerne som mesket seg med luksus.

Hver uke ble to deltakere flyttet mellom de to grupperingene, etter en konkurranse.

- Vi sa at Big Brother skulle bli tøffere. Det var dette vi mente, sa den engelske produsenten Phil Edgar-Jones.

«Tøffere» er nøyaktig samme ord som TVNorges informasjonsavdeling har brukt om nye Big Brother her i landet.

- Dette blir en tøffere versjon enn tidligere, fortalte TVNorges informasjonskonsulent Thea Lund Kristoffersen til Dagbladet.no seinest i dag.

- Skal deltakerne splittes i en rik og en fattig gruppe?

- Det har jeg ingen kommentar til.

Ingen grenser

Årsaken til at TVNorge ikke vil ut med detaljer om programmet, er i hovedsak fordi deltakerne skal være helt uforberedt på hva som møter dem inne i huset.

- De veit at det blir noe annet enn tidligere, men ikke hva. Det skal vi fortelle på åpningsfesten på søndag, sier Lund Kristoffersen.

I Sverige blir deltakerne plassert i en rik og en fattig del i kveld. Ifølge Aftonbladet får den rike siden blant annet frukt, godteri, delikatesser, brødrister, juicepresse, vaskemaskin, nye klær og solarium. De fattige må blant annet sove på lastepaller og bade i en balje.

Big Brother 3 har premiere søndag 9. mars klokka 20.30, med Trygve Rønningen som programleder. Da får både vi og deltakerne se hva som venter oss i huset på Fornebu de neste hundre dagene.

PS! Slagordet for Big Brother 3 er «Ingen grenser - ingen hensyn».

Tolk det som du vil!Klar for mer Big Brother? Si din mening!

SPLITTET: I Sverige blir BB-huset delt i en rik og en fattig del i kveld.
LEDER SHOWET: Søndag klokka 20.30 debuterer Trygve Rønningen som programleder for Big Brother.
VINNER: Lars Joakim stakk av med seieren - og seerne. Andre sesong ble seertallene mye lavere.
UTEDUSJ: I England måtte deltakerne i den fattige delen dusje utendørs. Men det var sikkert kameraer der også... Her er det jentene i første norske sesong som deler bad.