Blir dette tidenes barnefilm?

Ny trailer til «Til huttetuenes land».

(Dagbladet): Spenningen fortsetter å bygge seg opp mot utgivelsen til Spike Jonzes nye film «I huttetuenes land».

I natt ble det sluppet en ny og endelig versjon av filmens trailer.

Filmen er basert på den geniforklarte bildeboka til amerikaneren Maurice Sendak, om Max (Mats) som har oppført seg som et lite beist, og derfor blir sendt til sengs uten kveldsmat.

Her fantaserer han seg bort til huttetuenes land, der han blir konge.

Boka ble utgitt i 1970 i Norge, da i en utgave oversatt av Anne Cath. Vestly.

Småguffen
Manuset skrev Jonze i samarbeid med forfatter Dave Eggers. Han har tidvis måttet kjempe en hard kamp for å bevare filmen i bokas smågufne ånd.

20. februar i fjor skrev nemlig Slashfilm at filmen gjorde det elendig blant et testpublikum.

Det gjorde at filmstudioet vurderte å filme alle scenene på nytt.

«Noen av ungene blant publikum begynte å gråte og ba foreldrene om å forlate kinosalen. Det burde gi deg et inntrykk av hvordan dette var».

«Huttetuene er ikke søte. Max virker rar og usympatisk. Han slår moren sin», var noen av tilbakemeldingene filmselskapet fikk.

Psykoanalyse
Men boka framstiller heller ikke Max som sympatisk eller huttetuene som søte. Den inneholder kun ti setninger med tekst, og er blitt beskrevet som en perfekt psykoanalyse av et barns raserianfall.

Og i forbindelse med Comic-Con i slutten av juli slapp filmselskapet Warner Bros. en bakomfilm, der man får være med bak kulissene på innspillingen av filmen. I bakomfilmen forteller Sendak at ingen andre enn Spike Jonze kunne laget filmen.

- Filmen er virkelig fantastisk. Han tar den orginale historien til et helt nytt og moderne nivå, skryter barnebokforfatteren.

Spike Jonzes tidligere kjæreste, Karen Lee Orzolek fra New York-bandet Yeah Yeah Yeahs, har laget musikken til filmen i samarbeid med komponisten Carter Burwell.

REGISSØR: Spike Jonze har tidligere regissert blant annet «Adaptation» og «Being John Malkovich». Foto: EPA/LEOPOLDO SMITH
REGISSØR: Spike Jonze har tidligere regissert blant annet «Adaptation» og «Being John Malkovich». Foto: EPA/LEOPOLDO SMITH Vis mer
Vis mer