Blir dette verdens største spillselskap?

Activision og Vivendi slår seg sammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag offentliggjorde de to spillselskapene Vivendi og Activision at de slår seg sammen til ett, stort selskap.

Avtalen, som omfatter 18,9 milliarder dollar - over 100 milliarder norske kroner - er dermed den største som er gjennomført i dataspillenes historie.

Vivendi Games er kjent som utgiveren av blant annet «World of Warcraft», utviklet av datterselskapet Blizzard. Spillet har sikret selskapet svært gode inntekter med nærmere ti millioner betalende abonnenter.

Activision er fra før et av verdens største spillselskaper, med spillserier som «Tony Hawk», «Call of Duty» og «Guitar Hero» i stallen.

Det nye selskapet, som skal hete Activision Blizzard, vil ende opp med en samlet bruttointekt på 3,8 milliarder dollar for 2007, i underkant av 21 milliarder kroner, ifølge dagens pressemelding.

- Denne alliansen er et stort strategisk steg for Vivendi, og nok et bilde på vårt ønske om å utvide vår tilstedeværelse i underholdningsbransjen. Ved å kombinere Vivendis spillbusiness med Activision, skaper vi en verdensleder i en raskt voksende industri, sier styreleder Jean-Bernard Lévy i Vivendi i dagens pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer