Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Blir dette verdens største spillselskap?

Activision og Vivendi slår seg sammen.

(Dagbladet.no): I dag offentliggjorde de to spillselskapene Vivendi og Activision at de slår seg sammen til ett, stort selskap.

Avtalen, som omfatter 18,9 milliarder dollar - over 100 milliarder norske kroner - er dermed den største som er gjennomført i dataspillenes historie.

Vivendi Games er kjent som utgiveren av blant annet «World of Warcraft», utviklet av datterselskapet Blizzard. Spillet har sikret selskapet svært gode inntekter med nærmere ti millioner betalende abonnenter.

Activision er fra før et av verdens største spillselskaper, med spillserier som «Tony Hawk», «Call of Duty» og «Guitar Hero» i stallen.

Det nye selskapet, som skal hete Activision Blizzard, vil ende opp med en samlet bruttointekt på 3,8 milliarder dollar for 2007, i underkant av 21 milliarder kroner, ifølge dagens pressemelding.

- Denne alliansen er et stort strategisk steg for Vivendi, og nok et bilde på vårt ønske om å utvide vår tilstedeværelse i underholdningsbransjen. Ved å kombinere Vivendis spillbusiness med Activision, skaper vi en verdensleder i en raskt voksende industri, sier styreleder Jean-Bernard Lévy i Vivendi i dagens pressemelding.

Hittil er amerikanske Electronic Arts regnet som verdens største spillselskap, men disse får nå sterk konkurranse fra Activision Blizzard. Ifølge Wikipedia var bruttointekten for EA i 2006 2,951 milliarder dollar.

SLÅR SEG SAMMEN: Activision og Vivendi slår seg nå sammen til det nye spillselskapet Activision Blizzard.
SLÅR SEG SAMMEN: Activision og Vivendi slår seg nå sammen til det nye spillselskapet Activision Blizzard. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media