Blir esel etter «klubben»

Thomas Giertsen vil fylle hullet etter «Torsdagsklubben» med å styrke humormiljøet i TV2. Han skal bare bli esel - og ta seg ferie først.

- Det er mange flinke humorfolk i TV2 og produksjonsselskapet Cosmo, som jeg kunne tenke meg å jobbe med. Espen Eckbo er én. Thomas Numme og Harald Rønneberg fra «Senkveld» er to andre. Muligens kan vi også trekke inn Otto Jespersen. Han er jo frilanser, sa Thomas Giertsen da lysene var slått på etter siste utgave av «Torsdagsklubben».

- Riktig å gi seg

For i går kveld, rundt kl. 22.30, var det ugjenkallelig slutt. Showet som på ulike kanaler, i ulike konsepter, med ulike programledere og ulike faste gjester har moret nordmenn, er definitivt og over.

Men Thomas Giertsen forsvinner ikke - verken fra TV2 eller tv-ruta. Han må bare tenke litt først.

- Jeg følte det var helt riktig å gi seg med «Torsdagsklubben» nå, mente en svett - og kanskje litt vemodig - komiker etter et av sesongens beste show.

Gjør eselet i «Shrek 2»

- Hva gjør du nå?

- Først skal jeg ta lang sommerferie. Det føler jeg er fortjent. «Torsdagsklubben» har tatt utrolig mye av tida mi - som den har gjort alle sesonger. Man går og tenker på kommende show i helgene og til alle døgnets tider. Så akkurat den delen blir det deilig å slippe.

Så kom Giertsen på at det ikke er sommerferie ennå likevel:

- Jeg skal spille inn «Shrek 2» - faktisk starter vi allerede i morra, røpet Giertsen, som låner stemme til Shreks eselkompis.

- Apropos film. Skal du følge opp «Kvinnen i mitt liv»?

- Ja, jeg har fått noen henvendelser som jeg tenker litt på. Vi får se, sa Giertsen og var mer opptatt av framtidig teamarbeid i TV2.

- Humormiljøet er der allerede. Men det kan utvikles. Jeg har kontrakt med TV2 i lang tid framover og håper å bli del av et godt humorteam, sier Giertsen.

Dermed blir han fortsatt konkurrent med «Team Antonsen»-kameraten Harald Eia. Det var Giertsen som trigget humorgjengen til å leie Oslo Spektrum.

- Det Team Antonsen fikk til på tv, var en killer. «Torsdagsklubben» kunne aldri gjort Oslo Spektrum. Jeg tror det blir dritfett pinsehelga, mente Giertsen, som selvsagt skal se kollegene ringside.

Otto kjører show

Silje Stang stiller på jobb i P4 mandag, og har ingen tv-planer.

Otto Jespersen har framtidsplanene klare. De starter i kveld - på Smuget - og strekker seg ut året. Han henter fram suksessbomben og standupshowet «Stolt, hvit og vanskelig». Først i Oslo fram til juni, så i Bergen og så landet rundt.

- Jeg har litt blandede følelser over å slutte med «Torsdagsklubben». Ikke siden skoledagene har jeg holdt på med noe over så lang tid som fire sesonger. Samtidig føler jeg vi gir oss på et godt tidspunkt. Vi hadde en meget svak start på årets sesong, men så løftet det seg kraftig etter Siljes ryggbrudd og med de ulike vikarene - før Silje kom tilbake og økte oppslutningen ytterligere.

Det var publikumsgjest og fotballagent Erik Solér helt enig i:

- De hadde nok tålt en sesong til. Men det er overlegent å gi seg når du topper eliteserien, framfor å gi seg med å rykke ned.

Det var Espen Eckbo, som også fulgte det siste showet fra salen, enig i:

- De åpnet nokså blodfattig i år, må det være lov å si. Men så hevet de kvaliteten til tidligere års nivåer. «Torsdagsklubben» er et proft og utrolig bra satireshow som har beriket norsk tv, mente komikeren. Og la til at han nok synes innslagene var bedre den gangen han selv herjet i «Mandagsklubben».

Espens kollega og kamerat Kristian Ødegård var enig:

- Jeg har fulgt showet i flere år. Hver gang jeg ser på, tenker jeg mest på alle folka bak kamera. Det er dem jeg kjenner best og har jobbet mest med. Thomas, Silje og Otto kjenner jeg ikke så godt. Men jeg liker det de gjør.

Idol-finalistene

Også to av de tre gjenværende Idol-finalistene var til stede på Smuget. Margaret Berger fulgte showet sammen med kjæresten, kameramannen Odd Sprakehaug.

- Dette er dritbra, det er første gang jeg ser showet live. Trist at de legger det ned, mente Margaret.

Kjartan Salvesen følte at han fikk en perfekt oppladning til kveldens Idol-sending:

- Jeg har vært fan av klubben helt fra starten av. Det er Thomas Giertsens humor som ligger mitt hjerte nærmest. Suverent at de klarte å avslutte med det kanskje beste showet noensinne!

- Hva tenker du om at du er Kurt Nilsens Idol-favoritt?

- Bare hyggelig. Jeg føler meg beæret når en sanger av det kaliberet gir meg en sånn form for ros.

SISTE SHOW: Thomas Giertsen (f.v.), Silje Stang og Otto Jespersen ga seg med blandede følelser i går kveld. Her er trioen samlet rundt bordet for aller siste gang, etter sending i går kveld.
KJENDISER RINGSIDE: Espen Eckbo (f.h.), Idols Margaret Berger, hennes kjæreste Odd Sprakehaug og Idol-finalist Kjartan Salvesen.
KOMI-KAMERATER: Espen Eckbo og Kristian Ødegård.