LITEN SUPERSTJERNE: Jaden Smith spiller i Harald Zwarts «Karate Kid». Her er han avbildet på Grand Hotel i Oslo i forbindelse med dagens pressekonferanse. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet
LITEN SUPERSTJERNE: Jaden Smith spiller i Harald Zwarts «Karate Kid». Her er han avbildet på Grand Hotel i Oslo i forbindelse med dagens pressekonferanse. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/DagbladetVis mer

- Blir flau av fansen når jeg er på date

«Karate Kid»-stjernen Jaden Smith (12) synes ikke det er noe gøy når jentene roper «I love you» etter ham.

||| (Dagbladet): Anført av produsentpappa Will Smith og regissør Harald Zwart holdt gjengen bak kinosuksessen «Karate Kid» pressekonferanse på Grand Hotel i Oslo i dag formiddag.

I sentrum sto Jaden Smith.

Sønnen til superparet Will og Jada Pinket Smith har fått sitt store gjennombrudd i en alder av bare 12 år. Men den unge nykommeren har fått erfare at det ikke bare er morsomt å være kjendis.

- Jeg får mye oppmerksomhet. Noen ganger er det gøy, andre ganger ikke. Når jeg er på date med en jente er det bare flaut når fansen roper «Jaden, I love you» etter meg, sa han.

Kompis med Bieber Kanskje kan han få noen tips av en jevnaldrende, som opplever det samme. Unge Smith er nemlig blitt kompis med den vestlige verdens for tiden største tweens-idol.

- Det beste med å reise rundt og promotere filmen, er at du møter nye folk. Nå er jeg blitt god venn med Justin Bieber. Men vil vi gå på kino, må vi stenge hele kinoen, så vi får ikke oppleve verden slik andre gjør det.

Likevel kunne Jaden gjerne tenke seg å jobbe med den unge sangstjernen.

- Men jeg ville aldri kjempet mot han - for han har livvakter som er gigantiske, la den 12 år gamle karatesparkeren til.

Han var også full av lovord om filmens norske regissør.

- Men Harald hadde det tøft på settet. Språkbarrierene i Kina er gigantiske. Jeg kunne se at han rev av seg det lille han har igjen av hår!

Vanskelig å være stjernemor Med en sønn som nå lever en stjernetilværelse der han ikke kan gå på kino som alle andre 12-åringer, innrømmet Jadens mor, Jada, at det ikke bare har vært enkelt å se sønnen gå inn i showbiz.

- Jeg var ikke helt klar for den mengden oppmerksomhet barna får allerede. Det var ikke et uproblematisk valg, men de vil begge gjøre dette og vi vil tillate dem å gjøre det de vil, sa Jada.

- Jaden har én nummer én film i USA, men han må fremdeles rydde rommet sitt. Han har vokst opp i denne industrien uansett. Faren min eide sitt eget firma da jeg var liten. Jeg jobbet for ham og lærte meg alt det han kunne. Forhåpentligvis vil Jaden også lære litt av meg, la Will til.

- Den unge Jackie Chan Ifølge Smith var det vanskelig å kombinere rollene som produsent, pappa og ektemann under innspillingen av filmen. Men regissør Harald Zwart mente han klarte seg imponerende bra.

STJERNENE: Jackie Chan, Jaden Smith og regissør Harald Zwart stillte til  fotografering på taket til Grand Hotell i Oslo i forbindelse med den norske premieren av filmen «Karate Kid» i dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
STJERNENE: Jackie Chan, Jaden Smith og regissør Harald Zwart stillte til fotografering på taket til Grand Hotell i Oslo i forbindelse med den norske premieren av filmen «Karate Kid» i dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

- Smith-familien er kreative genier. Jeg hadde større problemer med å være forelder enn de hadde. Jaden er den mest hardtarbeidende ungen jeg har møtt noen gang. Hvis vi skal lære noe fra familien Smith, er det å være perfekte foreldre, sa han.

Og kampsportlegenden Jackie Chan fulgte opp:

- Det virket som om Jaden hadde trent i fem år, enda han bare hadde trent i tre måneder. Han er virkelig den unge Jackie Chan, sa han.

Til Fredrikstad i kveld «Karate Kid»-stjernene landet i Norge i går. En svært ordknapp Will Smith tok seg bare tid til å vinke til den fremmøtte pressen på Gardermoen.

Men da han og familien ankom Grand Hotel, hvor de skal bo under norgesoppholdet, smilte og lo han i beste Will Smith-stil, og hilste på og skrev autografer til fansen.

Etter formiddagens pressekonferanse drar Zwart og følget hans videre til regissørens hjemby, Fredrikstad. Der er det i kveld storstilt førpremiere med påfølgende premierefest. Smith, familien hans og Jackie Chan drar fra Norge i morgen.

«Karate Kid» får ordinær kinopremiere i midten av august.