Delt show: Spellemannprisen får krass kritikk fra publikum etter gårsdagens show. Utdelingen foregikk i to saler, og arrangøren innrømmer at det ble en innholdsmessig skjevfordeling. Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix
Delt show: Spellemannprisen får krass kritikk fra publikum etter gårsdagens show. Utdelingen foregikk i to saler, og arrangøren innrømmer at det ble en innholdsmessig skjevfordeling. Foto: Tommy Ellingsen / ScanpixVis mer

- Blir garantert endret til neste år

Spellemann-arrangørene legger seg flate etter skandale-showet.

STAVANGER / OSLO (Dagbladet): - Vi har fått veldig mange entusiastiske meldinger fra dem som satt i Zetlitz-salen, men også meldinger fra skuffede publikummere i Valen-salen, som mener at de måtte se for mye av kvelden på storskjerm, sier konserthusdirektør Per-Harald Nilsson til Dagbladet.

- Svindel Spellemannprisen får skarp kritikk etter gårsdagens prisutdeling i Stavanger konserthus. Dagbladet har mottatt en rekke henvendelser fra personer som var i konserthuset i går, og flere reagerer på at utdelingen fant sted i to saler. Publikummer Trond Ryeng kaller det svindel at de måtte se store deler av showet på storskjerm.

- Det er akkurat som at du har betalt for billetter til en fotballkamp, og så får du se den på en tv-skjerm fra en fotballpub, sier han.

- Må gjøre det annerledes Det var Stavanger Aftenblad som først omtalte publikumsskandalen i natt, og på deres sider har det blitt lagt igjen flere sinte kommentarer.

Mens publikum i Zetlitz-salen fikk overvære utdelingen av priser som Årets Spellemann, Beste Popalbum, Årets Hit, samt livopptredener av flere av landets største artister, måtte publikum i Valen-salen ta til takke med utdelinga av hedersprisen, klassiskprisen, samtidsmusikkprisen, folkemusikkprisen, komponistprisen, og jazzprisen.

- Mitt hovedbudskap er at dette må gjøres annerledes neste år, sier konserthusdirektøren, men han understreker at det er kommunikasjonsbyrået Dinamo legger programmet for showet.

- Smakssak - Deres primære mål er jo at det blir en god tv-sending. Det mener vi at det ble, men så har man kanskje ikke tenkt godt nok gjennom hvordan opplevelsen for dem som satt i Valen-salen ville være, sier han.

Nilsson sier at de i forkant stilte spørsmål til arrangørene med tanke på at Zetlitz-salen er mye mer tilrettelagt for tv-produksjon enn Valen-salen.
 
- Vi opplevde absolutt at vi ble hørt. Dinamo la planene og mente at det ville bli et likeverdig tilbud i de to salene. Det var derfor de også plasserte VIP-gjestene i Valen-salen. Det var litt ulike innfallsvinkler, men det er jo nærmest en smakssak hva som er best.

Fikk ikke se: Karpe Diem vant prisen for beste pop-album i går. Det måtte publikum i Valen-salen se på storskjerm. Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix
Fikk ikke se: Karpe Diem vant prisen for beste pop-album i går. Det måtte publikum i Valen-salen se på storskjerm. Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix Vis mer

Han synes der er trist at deler av publikum hadde en mindre god opplevelse, og sier at det er noe han selvfølgelig vil kommer til å ta opp med Dinamo.

Legger seg flat Dag Hvaring, ansvarlig produsent for Spellemann-showet, lover at det blir endringer til neste år.

- Det å skape en så god opplevelse som mulig for publikum i begge saler har vært et viktig tema i prosessen. Dessverre har vi ikke lyktes med det og det vil garantert bli endret på til neste år, sier han til Dagbladet.

Publikummere Dagbladet har vært i kontakt med sier at de ønsker seg pengene tilbake, eller en gratisbillett til neste års utdeling. Hvaring sier at de nå vil diskutere hva de skal gjøre for å kompensere skuffede publikummere.

- Det ble en skjev fordeling og vi er enige i at det burde være en lik fordeling av opplevelser. Vi synes det er svært beklagelig at publikummere har hatt en dårlig opplevelse og kommer til å besvare de henvendelsene vi får og vil med en gang etter påske sette oss ned for å diskutere hva vi gjør for å kompensere publikum som er misfornøyd, sier han.