Blir ikke kvitt Flatland

TV2 aner ikke hvordan de skal kvitte seg med kontrakten med tv-stjernen Hallvard Flatland. Tre måneder etter at kanalen trodde de skulle sparke Flatland, er programlederen fortsatt TV2s mann.

TV2s toppledelse, med Kåre Valebrokk og juristene Jan Holland og Theo Jordal i spissen, vet foreløpig ikke hvordan de skal vri seg unna avtalen som gir Hallvard Flatland millionlønn i flere år framover.

Samarbeidskontrakten er skrevet med Flatlands selskap Euro-TV, og kan gi Flatland over ti- tolv millioner kroner dersom TV2 må løse ham ut.

Må betale Flatland

Overfor Dagbladet innrømmer nå TV2-sjefer at de innser at de ikke har altfor god grunn til å være optimister på egne vegne. Samtidig er de svært lite lystne på å betale dyrt for å få kontrakten kansellert. TV2 har, dersom de får bestemme alene, i realiteten tre alternative utganger:

  • Si opp kontrakten og bli nødt til å møte Flatland i arbeidsretten.
  • Betale et betydelig beløp i kompensasjon for å få avsluttet samarbeidet.
  • La Flatland jobbe som konsulent i TV2, men uten program.

Forståelig nok tyder ingenting på at Flatland har tenkt å gi seg uten en skikkelig økonomisk sluttpakke fra Norges mest lønnsomme mediebedrift.

- Saken er ikke avsluttet fra vår side. Jeg vil ikke kommentere den utover dette, sier TV2s konserndirektør Rune Indrøy.

- Dere har allerede brukt månedsvis på å løse saken. Når vil den være avsluttet?

- Det har vært kontakt mellom TV2 og Flatland. Men jeg vil ikke si noe om innholdet i denne kontakten, sier Indrøy.

Flatland kan samtidig ta hele saken med ro. TV2 forplikter seg nemlig til å betale ham lønn hver eneste lønningsdag så lenge kontrakten er gyldig.

- Og det er den fortsatt, bekrefter Rune Indrøy.

Blir programleder?

- Nå er stormen rundt Flatland stilnet. Kan dere likevel være åpne for å bruke Flatland som programleder, for å få valuta for pengene?

- Ingen kommentar, sier Rune Indrøy bestemt.

Etter det Dagbladet erfarer har ikke TV2-ledelsen tro på en løsning før tidligst i neste måned.

Det lyktes ikke Dagbladet å komme i kontakt med Hallvard Flatland i går.

MAKTEN OG PENGA: Hallvard Flatlands aksjehandel mens han var programleder i TV 2 er trolig ikke nok til å sparke ham fra kanalen.Foto: TOR ERIK MATHISEN