Blir ikke NRK-streik

Etter å ha meklet på overtid i nesten 11 timer er det nå klart at det ikke blir streik.

Partene er enig i årets lønnsoppgjør og det blir dermed ikke NRK-streik.

Dette er nå klart etter at partene har meklet på overtid i nesten 11 timer.

- Vi er fornøyd med at vi har fått en sosial profil på oppgjøret, med en justeringspott som monner, sier forhandlingsleder og leder av NRKs journalistlag, Richard Aune til NTB.

I morgentimene hadde mekler Anne Cathrine Frøstrup tro på en enighet.

- Partene trenger tid på dette, men vi håper å få til en løsning om ikke så altfor lang tid. Det har vært en krevende natt, folk har jobbet hardt og det er mye som har skjedd, sa Frøstrup til Dagbladet torsdag morgen.

Fristen for meklingen gikk ut ved midnatt, men før det hadde partene sagt at de var villige til å fortsette utover natten. Da sola gikk opp over hovedstaden torsdag morgen, var det fortsatt ikke noen avklaring på meklingen.

Norsk Journalistlag opplyser at de har fått et flatt tillegg til alle på 13.000 kroner, penger til utjevning og gjennomslag for flere sentrale krav.

Ingen får mindre enn 2,1 prosents lønnsøkning. Minstelønnssatsene økes med 20.000 kroner og det er satt av penger til en sentral pott til utjevning av lønnsforskjeller i NRK. Ulempetillegg skal økes, og medarbeidere skal få betalt for arbeid i sosiale medier på fritiden.

Dersom det ikke hadde blitt enighet, hadde 1.700 medlemmer i Norsk Journalistlag gått ut i streik, noe som ville rammet sendingene på TV og radio kraftig.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram