- INGEN KONTAKT:  Anonyme familiemedlemmer har tidligere varslet søksmål mot Karl Ove Knausgård. I lørdagens VG sa Knausgård at han ikke har kontakt med familiemedlemmene. Bildet er tatt forrige uke, da forfatteren var gjest i det svenske kulturprogrammet Babel. Foto: SVT
- INGEN KONTAKT: Anonyme familiemedlemmer har tidligere varslet søksmål mot Karl Ove Knausgård. I lørdagens VG sa Knausgård at han ikke har kontakt med familiemedlemmene. Bildet er tatt forrige uke, da forfatteren var gjest i det svenske kulturprogrammet Babel. Foto: SVTVis mer

Blir Knausgård saksøkt?

Med utgivelsen av Min kamp 6 knyttes det spenning til om Knausgårds familiemedlemmer vil gjøre alvor av truslene om søksmål.

(Dagbladet):Farens alkoholisme. Utroskap. Fyll. Voldtektsanklager. Skilsmisse. Konas sammenbrudd. Alt kommer fram i Min kamp-serien, og Knausgårds metoder har vakt forargelse.

Etter de første bøkene sto en onkel og en skolelærer fram, og 14 anonyme familiemedlemmer på farssiden varslet et mulig søksmål mot Knausgård etter en «farlig blanding av virkelighet, fantasi og usannheter».

Familiemedlemmene har uttrykt at de vil lese hele romanserien før de eventuelt tar affære, og med morgendagens utgivelse av Min kamp 6 knyttes det spenning til om et søksmål kommer.

Angrer Knausgård forteller i forrige helgs VG at han ikke har noen kontakt med disse familiemedlemmene. På spørsmål om han angrer på noe, sier han:

- Dét er det. Men jeg tror ikke jeg vil fortelle det. Det var noe jeg ikke behøvde å skrive, som var veldig sårende, leit og tåpelig. Bortsett fra det, har jeg tenkt nøye gjennom alt jeg har skrevet.

-Hensynsløst menneske I fjor høst fortalte Tonje Aursland, Knausgård ekskone, om opplevelsen av å ufrivillig bli romanfigur i radiodokumentaren «Tonjes versjon» på NRK.

Aursland, som er journalist i BT, reagerte kraftig på omtalen av henne i bøkene, og beskrev Knausgård som et «hensynsløst menneske, med konstant dårlig samvittighet».

BELASTENDE: Flere har reagert negativt på å ha blitt utlevert i Min kamp-bøkene. Også forfatterkona til Knausgård, Linda Boström Knausgård, har vært åpen om at det har vært vanskelig å bli skrevet om. Foto: Kristian Ridder Nielsen
BELASTENDE: Flere har reagert negativt på å ha blitt utlevert i Min kamp-bøkene. Også forfatterkona til Knausgård, Linda Boström Knausgård, har vært åpen om at det har vært vanskelig å bli skrevet om. Foto: Kristian Ridder Nielsen Vis mer

Kona til Knausgård, Linda Boström Knausgård, har også hatt det vanskelig etter utleveringene i bøkene, og uttalte i fjor til KK at «visse saker gjorde jævlig vondt.»

- Dette har vært en belastning for Linda. Det har kostet mye, sier Karl Ove Knausgård til VG.

Blir Knausgård saksøkt?