a-ha-turné:

- Blir konsert

Mye tyder på at Morten Harket blir friskmeldt til neste konsert, ifølge arrangør.

MÅTTE AVLYSE: Morten Harket ble diagnostisert med akutt laryngitt, og a-ha måtte derfor avlyse konserter for å hvile stemmen. Foto: Fredrik Hagen / NTB
MÅTTE AVLYSE: Morten Harket ble diagnostisert med akutt laryngitt, og a-ha måtte derfor avlyse konserter for å hvile stemmen. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

A-ha har måttet avlyse flere konserter etter at Morten Harket slet med stemmen som følge av sykdom.

De neste konsertene på lista for «Hunting High And Low»-turneen er en del av festivalen OverOslo 10. og 11. juni. Ifølge festivalarrangørene selv, er det ingenting som tyder på at også disse konsertene må avlyses.

I en mail til Dagbladet skriver de foreløpig ikke har fått noen beskjed som tilsier at det ikke blir konserter.

- Vi har god dialog med managementet til a-ha og har ikke fått noen indikasjon på at konsertene på OverOslo står i fare, svarer Lars Petter Fosdahl, daglig leder for musikkfestivalen.

Harald Wiik, bandets manager, understreker overfor Dagbladet at de alltid gjør sitt ytterste for å gjennomføre alle planlagte konserter.

- Vår intensjon er alltid at planlagte konserter skal gjennomføres, og det gjelder også Over Oslo. Det er derfor a-ha bare har avlyst ved 3 anledninger i løpet av ca. 1000 konserter og snart 40 år på veien. Avlysning finner bare sted dersom det oppstår akutte problemer med å gjennomføre, skriver Wiik i en SMS til Dagbladet.

- Beklager så mye

Den første konserten de måtte avlyse skulle egentlig holdes for et utsolgt Oslo Spektrum 21. mai. Beskjeden om avlysningen kom samme dag.

- Kjære fans, jeg beklager så mye for i kveld! Dette er det andre showet vi har avlyst på 40 år, skrev A-has Magne Furuholmen i et Instagram-innlegg.

Harket la også ut en video hvor han beklaget dypt og inderlig overfor fansen.

- Jeg er så lei meg for at jeg ikke kan møte opp i kveld. Jeg hater det, og jeg er dypt lei meg over å skuffe dere, uttalte Harket.

Ingen nye konserter

Videre ble det kjent at det ikke vil settes opp nye konserter for fansen som gikk glipp av opplevelsen.

- Det viser seg dessverre at det ikke er mulig å sette opp en ny konsert med a-ha i Oslo Spektrum etter at konserten 21. mai ble avlyst. Grunnen til dette er at det er umulig å oppdrive personell og utstyr til å gjennomføre arrangementet, står det på Oslo Spektrums sine nettsider.

A-ha skrev samme beskjed på sin Facebook-side.

- Vi vet at mange av dere har ventet i flere år på å se showet og at dette er en stor skuffelse, og vi beklager for at vi svikter dere, skrev bandet, og opplyste samtidig at billettene vil bli refundert via Ticketmaster.

Avlyste show i England

De utsatte også to påfølgende konserter i England, som følge av at Harket fortsatt ikke var restituert i stemmen.

- Vi beklager å måtte informere om at begge a-ha-showene i Bournemouth 24. mai og i Liverpool 25. mai har blitt utsatt, skrev bandet på sin Facebook-side.

Videre kansellerte de konsertene i London og Birmingham 27. og 28. mai med samme beskjed.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer