Blir millionær med Tono

Firmaet til Stein Morten Mortensen får drøyt halvparten av pengene Tono krever inn fra norske bedrifter i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I 1953 avsa Høyesterett den såkalte «bedriftsmusikkdommen». Dommen innebar at bedrifter som spilte musikk for sine ansatte i produksjonslokalene ble nødt til å betale for det.

I 2005 begynte Tono en stor kampanje på bakgrunn av denne dommen. Mot slutten av fjoråret sendte de ut nærmere 100 000 skjemaer, der bedrifter med over 50 ansatte blant annet ble bedt om å svare på om de tillater lytting til radio eller cd-spiller. Bedriftene ble til og med ble bedt om å oppgi om de tillater lydkort på ansattes PC\'er.

Initiativet til denne kampanjen kom ikke fra Tono selv. Ideen fikk gründeren Stein Morten Mortensen i 2002. Hans firma får halvparten av pengene bedriftene betaler inn til Tono det første året.

- Ja, jeg må vel ta litt av «æren» for dette, bekrefter Mortensen overfor Dagbladet.no. 

Kan få millioner

Mortensen er hovedeier og daglig leder i selskapet Microfon AS. Firmaet har ansvaret for utsendelser av skjemaer, oppfølging av bedrifter og purring på dem som ikke har sendt inn svarskjemaene innen fristen.

Drøyt halvparten av pengene som kommer inn, ser artistene aldri noe til første gangen bedriften betaler. Dagbladet.no kan i dag avsløre at Microfons avtale med Tono innebærer at Microfon får hele 50 prosent av vederlaget en bedrift betaler det første året. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer