Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Blir nedrent av henvendelser. Er dette mannen bak Elena Ferrante?

Han er av flere utpekt til å være mannen som gjemmer seg bak verdenssuksessen til pseudonymet Elena Ferrante. Nå kommer forfatteren til Norge.

ELENA FERRANTE? Han er av flere pekt ut som mannen bak pseudonymet Elena Ferrante. Nå er han aktuell med sin første bok på norsk. Foto: Cappelen Damm
ELENA FERRANTE? Han er av flere pekt ut som mannen bak pseudonymet Elena Ferrante. Nå er han aktuell med sin første bok på norsk. Foto: Cappelen Damm Vis mer

(Dagbladet): - Mitt forfatterskap startet med å ironisere over den italienske skolen, det daglige ubehaget for både lærere og elever. Deretter gikk jeg over til å skrive romaner der familien og dens ulykker var i sentrum - fra perioden 1940 og til i dag. Jeg har også gitt mye oppmerksomhet til den sterke spredningen av studenter som har sterke kunstneriske ambisjoner, men som ikke oppnår suksess og ender opp med å bli smertefullt frustrerte og ulykkelige av å ende opp på sidelinjen.

Slik beskriver Domenico Starnone (75) sitt eget forfatterskap overfor Dagbladet. For mange beskrives den italienske forfatteren imidlertid best som mannen mange tror gjemmer seg bak verdenssuksessen til pseudonymet Elena Ferrante.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?