Blir nedringt av utenlandske forlag

Mange vil oversette Merethe Lindstrøms prisvinnende bok.

TIL UTLANDET: Få av Merethe Lindstrøms bøker har hittil blitt oversatt til andre språk. Det kan det bli en endring på, etter at hun i går fikk Nordisk Råds litteraturpris.
Foto: Ole Berg-Rusten / Scanpix
TIL UTLANDET: Få av Merethe Lindstrøms bøker har hittil blitt oversatt til andre språk. Det kan det bli en endring på, etter at hun i går fikk Nordisk Råds litteraturpris. Foto: Ole Berg-Rusten / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - En rekke forleggere fra utenlandske forlag har alt henvendt seg til oss. Noen kom umiddelbart etter prisutdelingen i går, og det har fortsatt i dag, sier Even Råkil til Dagbladet.

Han er rettighetsdirektør i Aschehoug, og fikk det travelt etter at deres forfatter Merethe Lindstrøm i går ble tildelt Nordisk Råds litteraturpris for romanen «Dager i stillhetens historie», under en seremoni i Reykjavik.

- Unik anledning - Per nå har jeg fått henvendelser fra forleggere i Sverige, Danmark, Finland, Tyskland og Italia, som gjerne vil ha manus for å lese og vurdere. Det har også kommet inn noen bud allerede. Det gjenstår å se hvor vi lander. Men Nordisk Råds litteraturpris er en unik anledning til å synliggjøre en bok i den mengden av bøker som finnes ute i verden. Dette er en lykkelig situasjon for en forfatter som fortjener en internasjonal leserskare, sier han.

Lindstrøm har vært forfatter i 29 år, men få av bøkene hennes er oversatt til andre språk. Unntakene er romanene «Stedfortrederen» og «Regnbarnas rike», som har blitt oversatt til fransk og tysk, og noen noveller som har fått plass i utenlandske antologier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer