Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Blir noe av det ondeste som har vært vist på tv»

Ny trailer til «Band of Brothers»-oppfølgeren «The Pacific».

(Dagbladet): Tom Hanks og Steven Spielbergs krigsminiserie «Band of Brothers» ble en gigantisk suksess da den ble vist på den amerikanske betalingskanalen HBO i 2001.

Miniserien tok for seg de amerikanske fallskjermjegerne i «Easy Company» og deres opplevelser fra andre verdenskrig, fra krigstreningen i USA, via ildåpen deres i Normadie og til krigens slutt.

Stillehavsaction
Og nå har HBO laget mer episk andre verdenskrigs-action. Også denne gangen med Spielberg og Hanks ved roret.

I mars 2010 kommer «Band of Brothers'» åndelige oppfølger «The Pacific» på amerikanske tv-skjermer. Den nye traileren ble vist foran «True Blood»s sesongpremiere i USA i sommer.

I «The Pacific» er imidlertid fallskjermjegernes marsj gjennom Nazi-Europa byttet ut med marinekorpses sjøslag mot japanske styrker i Stillehavet.

Tøffere enn forgjengeren
Serien skal blant annet ta for seg de berømte slagene ved Okinawa og Iwo Jima, og produsent Tom Hanks røper overfor filmmagasinet Empire at marinekorpset som drar til Stillehavet får det langt tøffere enn sine kollegaer i Europa.

- «The Pacific» kommer til å bli noe av det ondeste som noensinne har vært vist på tv, forklarer Hanks.

SUKSESSERIE: «Band of Brothers» tok for seg de amerikanske fallskjermjegerne i «Easy Company» og deres opplevelser fra andre verdenskrig, fra krigstreningen i USA, via ildåpen deres i Normadie og til krigens slutt. Nå kommer oppfølgeren. Foto: HBO
SUKSESSERIE: «Band of Brothers» tok for seg de amerikanske fallskjermjegerne i «Easy Company» og deres opplevelser fra andre verdenskrig, fra krigstreningen i USA, via ildåpen deres i Normadie og til krigens slutt. Nå kommer oppfølgeren. Foto: HBO Vis mer

Historikeren og forfatteren Stephen Ambrose skrev bøkene som «Band of Brothers» er basert på. Historikeren fungerte også som konsulent for serieskaperne.

- Ingen blåkopi
Ambrose døde i 2002, men er nå erstattet av sønnen Hugh Ambrose, selv om «The Pacific» ikke baserer seg på noen av far Ambroses verk. Den kommende krigsminiserien tar utgangspunkt i memoarene til Eugene Sledge og Robert Leckie, to av seriens hovedpersoner.  

Hanks lover imidlertid at «The Pacific» ikke skal bli noen blåkopi av forgjengeren.

- Vi kan ikke gå tilbake og gjøre «Band of Brothers» helt på nytt. Det var helt annen affære å drive krigføring i Stillehavet enn det var å frigjøre Nederland. Det kommer til å bli mye skitnere, sier Hanks til nettstedet Collider.

RADARPAR: Nå skal HBO lage mer episk andre verdenskrigs-action med «The Pacific». Også denne gang med Spielberg og Hanks ved roret. Duoen jobbet også sammen i det Oscar-vinnende krigsdramaet «Saving Private Ryan». Foto: Stella Pictures
RADARPAR: Nå skal HBO lage mer episk andre verdenskrigs-action med «The Pacific». Også denne gang med Spielberg og Hanks ved roret. Duoen jobbet også sammen i det Oscar-vinnende krigsdramaet «Saving Private Ryan». Foto: Stella Pictures Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media