Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Blir noen sjokkert er jo det en bonus

Ti mandagskvelder framover har Anne Rimmen ansvaret for å holde Norges humorelite i tøylene i «Mandagsklubben».

PROGRAMLEDER: Anne Rimmen leder den tredje utgaven av «Mandagsklubben» på TVNorge. Foto: Kristin Svorte
PROGRAMLEDER: Anne Rimmen leder den tredje utgaven av «Mandagsklubben» på TVNorge. Foto: Kristin Svorte Vis mer

(Dagbladet): - Vi har ikke som mål å sjokkere, og det er uansett vanskeligere å få til det i 2017 enn da «Mandagsklubben» og «Torsdagsklubben» gikk for mange år siden. Vi skal først og fremst underholde og få folk til å le, men blir noen sjokkert er jo det en bonus, sier programleder Anne Rimmen (35) til Dagbladet.

Mandag er det premiere på den tredje utgaven av humor- og aktualitetskonseptet «Mandagsklubben» på TVNorge, og Rimmen, hovedsakelig kjent som sportsprofil på NRK, har fått jobben som programmets røde rettesnor.

- Vanskelig å svare på

- Selv om jeg har ledet flere tv-konsepter enn sport tidligere blir dette ganske annerledes, ja, sier Rimmen.

- Er du morsom?

- Det er mange som spør meg om det om dagen. Litt vanskelig å svare på det selv. Men kanskje jeg kan by på en litt ny side av meg selv, enn det folk har sett på skjermen tidligere.

Rimmen leder programmet, mens Else Kåss Furuseth og Dag Sørås er hennes faste makkere. Harald Eia, Thomas Giertsen, Atle Antonsen og Jon Almaas rullerer på å plante baken på en av gjestestolene. Den andre krakken skal i første program fylles av Arbeiderpartiet-sjef, Jonas Gahr Støre. Som utegående reporter skal Calle Hellevang-Larsen herje på gatenivå.

FAST PANEL: Dag Sørås, Calle Hellevang-Larsen, Else Kåss Furuseth og Anne Rimmen styrer skuta i «Mandagsklubben». Foto: Kristin Svorte
FAST PANEL: Dag Sørås, Calle Hellevang-Larsen, Else Kåss Furuseth og Anne Rimmen styrer skuta i «Mandagsklubben». Foto: Kristin Svorte Vis mer

- Holdes i tøylene

Det er nyhetssaker og samfunnsaktuelle temaer som skal harseleres med. Foruten Gahr Støre er andre bekreftede gjester Erna Solberg, Knut Arild Hareide og Hege Storhaug.

- At programmet blir artig er det uansett ingen tvil om, men min oppgave er ikke først og fremst å være morsom. Jeg skal forsøke å holde de andre i tøylene og sette temaene.

Det viste seg å være tidvis vanskelig for Kari Gjæver Pedersen, Silje Stang og Solveig Kloppen som ledet tidligere utgaver av programmet på henholdsvis TVNorge og TV 2.

Fra 1996 til 2008 var sjokkfaktoren høy. Blant annet urinerte Bjarte Hjelmeland på en utgave av Se og Hør, og Otto Jespersen tente på det amerikanske flagget.

- Brodden kommer

Stuntet til Hjelmeland fikk den gangen TVNorge til å legge ned programmet.

- Konseptet har sørget for en del støy tidligere. Mangler tv-underholdningen i Norge brodd nå?

- Det er bare å vente. Brodden kommer neste uke, sier Rimmen lurt, og legger til at hun kjenner litt på premierenervene.

- Jeg skal ikke kopiere Silje Stang, men finne min egen retning. Dette blir gøy, men også skummelt, sier programlederen.

«Mandagsklubben» har premiere på TVNorge førstkommende mandag klokka 21.30, og første sesong består av ti sendinger.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media