Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Blir Norges største festival

Toffen slutter i Quart, og bygger opp «Norges Roskilde».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Gunnufsen startet hele Quart-eventyret med en liten festival i 1992, som utviklet seg til Norges største festivalsuksess. Nå sier han opp jobben som sjef og skal starte ny festival. 

Festivalen vil bli arrangert på Tromøya rett utenfor Arendal, trolig den første uka i juli. Dette er i det samme tidsrommet som Quart tradisjonelt har vært arrangert.

Arbeidstittel er Rafestivalen.

Alarm-sjef og en av de største profilene i norsk musikkbransje, Svein Bjørge, er overbevist om at festivalen blir Norges største.

- Drømmen er at headlinere som Red Hot Chilli Peppers eller Metallica står på scenen på Hove-festival neste sommer, sier han til fvn.no.

Egnet område

Flere detaljer om festivalen ble presentert på en pressekonferanse i morges.

- Det er uklart hvilken rolle Toffen Gunnufsen vil ha i den planlagte festivalen. Vi har forøvrig ingenting med hvordan det går med Quart-festivalen, og vi regner med den vil leve sitt eget liv videre, sier Einar Halvorsen i Hove drift og utviklingssenter til Agderposten.

FESTIVALENS FAR: Toffen Gunnufsen har vært med på Quart-festivalens opptur, her er han på festivalen i år. Nå slutter han i jobben. Foto: Anders Grønneberg
FESTIVALENS FAR: Toffen Gunnufsen har vært med på Quart-festivalens opptur, her er han på festivalen i år. Nå slutter han i jobben. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Toffen selv kaller festivalen «Norges svar på Roskilde». Festivaldeltakerne skal bo på området, og det vil være plass til mellom 10 000 og 20 000 mennesker.

- Jeg tror denne festivalen kan bli like stor som Quart, men det er en annen type festival. Quart har alt spredt rundt forbi i byen, her samles alt på ett område. Det blir kanskje en litt annen type mennesker som kommer her også. Flere rockere kanskje, sier Toffen til fvn.no.

- Et tap

Gunnufsen har vært festivalsjef og bookingansvarlig for Quart, og har satt sammen artister og program som har gitt kjempesuksess år etter år. Hans nettverk i bransjen gir han et godt utgangspunkt for å lykkes med den nye festivalen, som han skal starte sammen med Svein Bjørge.

Quart-festivalen innrømmer at det er et tap for dem at Gunnufsen forsvinner.

- Vi fikk vite dette for en uke siden. Toffen har holdt på i mange år og søker nye utfordringer. Toffen er blant de beste, men vi er i gang med å finne en erstatter, sier Helge Josdal, daglig leder for Quart-festivalen, til Dagbladet.

image: - Blir Norges største festival
VIL BLI STØRST: Svein Bjørge håper å lage den største festivalen i Norge i Arendal.