Blir NRKs nye «spåmann»

Onsdag ble Trond-Viggo Torgersen bedt om å gå av som kultursjef i NRK. I går takket han ja til ny jobb - også den i NRK: Trond-Viggo blir «spåmann» på Marienlyst.


SKIFTER: Trond-Viggo Torgersen (46) sier takk for seg til hjertebarnet NRK 2 og blilr nå strategisk programplanlegger.

- En mann som skal se inn i framtida, tenkte fjernsynsdirektør Hans-Tore Bjerkaas da han onsdag ba Trond-Viggo Torgersen gå av som NRK-kultursjef til fordel for en ny jobb på Marienlyst. Han ville ha eks-barneombundet til å bli sin strategiske programplanlegger.

Tenkte i 24 timer

Etter ett døgns betenkningstid svarte Torgersen ja. Trond-Viggo er håndplukket av Bjerkaas til å lede arbeidet med å forutse hvilke programmer og profiler de skal satse på etter årstusenskiftet.
- Han skal tenke fjernsynsstrategi, og han skal legge kjølen for en ny femårsplan som skal tre i kraft fra 1. januar 2000. Det blir en formidabel jobb, sier Hans-Tore Bjerkaas til Dagbladet.

- NRK er sterke på den tekniske framtidsplanleggingen. Men den digitale framtida byr også på nye muligheter på programsiden. Disse må vi se nærmere på, sier Trond-Viggo Torgersen til Dagbladet.

Blir utlyst

Kultursjefstillingen vil bli lyst ut over nyttår, men etter det Dagbladet kjenner til, vil NRK «låne» en person fra en annen avdeling til å sitte i Torgersens stol frem til ansettelsen er klar.
Da Trond-Viggo Torgersen lot seg overtale til å bli sittende som NRK2-sjef, sa han:

- Jeg oppfatter NRK2 som en klar vinner på alle fronter. Derfor går jeg for denne jobben nå.

Tross flere endringer i programmer og målgrupper, er kanalen i folks øyne sær og ekskluderende. Før han gikk av som kanalansvarlig i sommer for å bli kultursjef, ville han gjøre kanalen bredere og mer kommersiell.

«Hvis ikke det hjelper, veit jeg ikke hva jeg skal finne på,» framholdt han den gang. Nå vet han det.