NY STATSSEKRETÆR:  Politisk rådgiver Bjørgulv Vinje Borgundvaag (39), Oslo, blir ny statssekretær i Kulturdepartementet. Foto: Høyre
NY STATSSEKRETÆR: Politisk rådgiver Bjørgulv Vinje Borgundvaag (39), Oslo, blir ny statssekretær i Kulturdepartementet. Foto: HøyreVis mer

Blir ny statssekretær

Bjørgulv Vinje Borgundvaag blir Knut Olav Åmås' arvtaker.

(Dagbladet): For ei uke siden ble det klart at Knut Olav Åmås fratrer sin stilling som statssekretær i Kulturdepartementet. Årsaken til at han ønsker å gå ut av stillingen er at han blir ny direktør for Fritt Ord.

Han ba Statsministerens kontor om å få fratre sitt embete i Kulturdepartementet, og det ble det opplyst i ei pressemelding da at saken skal opp i statsråd om ei uke, altså i dag.

Bjørgulv Vinje Borgundvaag I dag har Kongen i statsråd utnevnt politisk rådgiver Bjørgulv Vinje Borgundvaag (39), Oslo, til statssekretær for kulturminister Thorhild Widvey.

Det skriver Statsministerens kontor på sine nettsider.

De skriver også at Åmås får «avskjed i nåde fra det samme embete».

Ifølge nettsidene til Høyre kommer Borgundvaag fra Ås i Akershus, men har røtter i Nordfjord.

Han har studert ved Universitet i Oslo, ved musikkhøgskolene i Oslo og Hamburg, og er utdannet sanger og pedagog. Han har etter utdannelsen arbeidet frilans som sanger og lærer, ifølge hoyre.no.

Han har fra 2011 vært leder for bydelslaget Grünerløkka Høyre. Der har han vært medlem siden 2009.

På sin åpne Facebook-side, som NTB gjengir, uttaler Borgundvaag om utnevnelsen at han er «glad, spent og ydmyk for ny jobb og nye muligheter».

- Spennende Knut Olav Åmås kom til stillingen i Kulturdepartementet etter å ha vært kulturredaktør i Aftenposten.

- Jeg er veldig glad for å ha fått nesten åtte intense måneders erfaring som statssekretær. Jeg har aldri lært så mye om det norske samfunnet, og fått delta i en avgjørende startfase for et politisk prosjekt som jeg har svært stor tro på, sa Knut Olav Åmås i en pressemelding forrige uke.

Han fikk ros av kulturminister Thorhild Widvey (H), som sa følgende:

- Det har vært en stor glede å samarbeide med Knut Olav Åmås i disse månedene, og jeg beklager at han nå slutter hos oss. Jeg ønsker ham lykke til med nye og spennende oppgaver.

Åmås vil tiltre som Fritt Ord-direktør til høsten. Han tar over jobben etter Erik Rudeng (68), som har vært direktør i stiftelsen siden 2001. Han går av med pensjon.

- Stillingen som direktør i Fritt Ord er en av de viktigste og mest spennende i norsk samfunnsliv. Mulighetene er unike til å stimulere den kritiske og kunnskapsbaserte samfunnsdebatten i Norge, sa Åmås til Fritt Ord

ÅTTE MÅNEDER:  Bildet av kulturminister Thorhild Widvey (H) og statssekretær Knut Olav Åmås er fra oktober. Forrige uke ba Åmås Statsministerens kontor om å få fratre sitt embete i Kulturdepartementet.
Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
ÅTTE MÅNEDER: Bildet av kulturminister Thorhild Widvey (H) og statssekretær Knut Olav Åmås er fra oktober. Forrige uke ba Åmås Statsministerens kontor om å få fratre sitt embete i Kulturdepartementet. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix Vis mer