Blir Odda den nye «Pirates of the Caribbean»-stjerna?

Du kan være med på å bestemme.

(Dagbladet): På fredag er det Amandaprisutdeling i Haugesund og du kan være med på å bestemme hvilken film som stikker av med prisen Folkets Amanda.

Så langt i avstemningen er det «Kon-Tiki» og «Tina & Bettina» som kniver om førsteplassen, men resultatet kan fortsatt endres de neste to dagene.

Fem favoritter I år er det den sjuende gangen prisen for Folkets Favoritt skal deles ut på Amandaprisutdelingen som sendes direkte på TV2 på fredag, og ledes av Solveig Kloppen.

Alle norske spillefilmer i ordinær kinodistribusjon, som er sett av flere enn 10 000 mennesker, var med i starten av kåringen. Nå som avstemningen er inne i den siste runden har de 16 opprinnelige filmene blitt kuttet til de 5 mest populære:

«Kon-Tiki», «Tina & Bettina», «Victoria», «Til Ungdommen» og «De Andre».

- Dette er en publikumspris, så det er viktig at folket stemmer på sin favoritt, også i innspurten. Det er nå man har muligheten til å påvirke, så jo flere som stemmer, jo mer rettferdig blir resultatet, sier Tonje Hardersen fra Amandakomiteen til Dagbladet.

Kan få spille med Depp «Kon-Tiki»-regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning fortalte at dersom deres film vinner Amandaprisen Folkets Favoritt vil de sørge for at Odd Magnus Williamson, kjent fra blant annet de to nominerte filmene «Kon-Tiki» og «Tina & Bettina», får en rolle i en stor Hollywoodproduksjon:

- Hvis «Kon-Tiki» vinner Folkets Amanda, så får Odd Magnus Williamson en rolle i «Pirates of the Caribbean 5», sa Joachim Rønning til Dagbladet.

Både han og Sandberg står nemlig for regi på den kommende «Pirates»-filmen, hvor Johnny Depp spiller hovedrollen som Captain jack Sparrow.

Så de neste to dagene er det altså opp til det norske folket å bestemme om Williamson blir Depps nye kollega.

Slik stemmer du: For å stemme på den filmen du mener fortjener prisen for Folkets Favoritt kan du enten bruke avstemningsboksen i høyre kolonne, eller sende en tekstmelding med kodeord AMANDA og nummeret på din kandidat (Eks.: AMANDA 1) til 2400 (kr 3,-). Avstemningen varer til 15. august.

Her er kandidatene og deres respektive nummer:
1. «Kon-Tiki»
2. «Victoria»
3. «Tina & Bettina»
4. «Til Ungdommen»
5. «De andre»