DEBATT

Debatt: Politiets nasjonale beredskapssenter

Blir politiets beredskapssenter den neste månelandingen?

Tør dere bevilge nær tre milliarder kroner til et beredskapssenter som kanskje ikke kan brukes?

HER SKAL DET LIGGE: Politiets nasjonale beredskapssenter skal etter planen bygges og etableres her på Taraldrud i Ski kommune, på grensa til Oslo og Oppegård. Bildet er tatt fra syd mot nord. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
HER SKAL DET LIGGE: Politiets nasjonale beredskapssenter skal etter planen bygges og etableres her på Taraldrud i Ski kommune, på grensa til Oslo og Oppegård. Bildet er tatt fra syd mot nord. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Denne høsten skal Stortinget bevilge penger til Politiets nasjonale beredskapssenter på Taraldrud. Senteret er i ferd med å bli en like stor politisk skandale som Jens Stoltenbergs månelanding på Mongstad. For selv om alle ønsker bedre terrorberedskap er det grunn til å minne Stortinget om hva de faktisk blir bedt om å bevilge penger til: Et treningssenter hvor politiet skal avfyre 3.000.000 skarpe skudd, gjennomføre 1250 sprenginger og 2300 helikopterbevegelser – hvert år – midt i et boligområde for 30.000 mennesker hvor 4000 barn går på sju barneskoler og 13 barnehager mindre enn én kilometer fra skytebanene. For mange av barna er avstanden den samme som mellom Stortinget og Slottet i Oslo.

Politiets beredskapssenter er blitt en het potet. Så het er den at det, med få hederlige unntak, ikke finnes en politiker i Norge som tør å si åpent at det forslaget som nå foreligger er dårlig egnet – av frykt for å få skylden for at beredskapssenteret blir utsatt eller forsinket.

Hvordan planen for senteret kunne passere i Justisdepartementet og godkjennes av KMD i reguleringsplanen, tross rekordhøye 1200 kritiske høringssvar, er en gåte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer