Blir Sassybeat det nye store?

Plateselskapene sikler allerde etter 16-åringene - som er neste års Bylarmfavoritt.

FAVORITTER: Ingrid Rennemo, Anna Pettersdatter Melkild og Snorre Solvang i Sassybeat hadde egentlig tenkt til å vente litt til med å sende inn bidrag til Bylarm. Nå framheves de som det kanskje mest spennende, nye bandet for neste års festival. Foto: Tina Rekdal
FAVORITTER: Ingrid Rennemo, Anna Pettersdatter Melkild og Snorre Solvang i Sassybeat hadde egentlig tenkt til å vente litt til med å sende inn bidrag til Bylarm. Nå framheves de som det kanskje mest spennende, nye bandet for neste års festival. Foto: Tina RekdalVis mer

||| - Det var uten tvil den beste låta vi hørte da vi skulle plukke ut band til Bylarm. Vi visste at de var unge, men ikke at de var 16 år - og i alle fall ikke at hun var 13 da hun skrev låta, sier Bylarmsjef Joakim Haugland til Dagbladet.

«Hun» er Anna Pettersdatter Melkild (16) fra Asker, som har spilt sammen med Ingrid Rennemo (16) siden de var 12, 13 år - og som de siste par årene har vært Sassybeat sammen med Snorre Solvang (21).

I dag kan Dagbladet presentere hele lista over neste års demoband på Bylarm - det vil si de nye, ukjente artistene. Sassybeat fikk vite nyheten for ei uke siden, da et TV2-team helt overraskende dukket opp på øving.

- Trangt nåløye
Etter tv-innslaget har det tidligere helt ukjente bandet blitt nedrent av henvendelser. Flere store plateselskaper, management og selskaper utenlands har vært på tråden.

- Ting skjer veldig fort, merker jeg, sier Anna - som har gått ut av mattetimen på Ris Vidergående skole for å snakke med Dagbladet på telefon.

- Vi tenkte at nåløyet var veldig trangt, så vi hadde egentlig sett på det som helt umulig å komme med på Bylarm, fortsetter hun.

Låta som imponerte Bylarmjuryen heter «The Mouse And The Bear». Sassybeat har spilt inn en hjemmelaget video i kjelleren, med green screen kjøpt på internett.

- Med riktig produsent kan det bli en stor hit i Norge, mener Joakim Haugland i Bylarm.

- God følelse
Bransjefestivalen Bylarm har vært med på å løfte fram en rekke norske artister. Briskeby, BigBang, Sondre Lerche og Ida Maria er blant de som har fått et karrieregjennombrudd etter å ha markert seg sterkt her.

- Jeg har en ganske god følelse om dagen, innrømmer Anna.

IMPONERT: Sjefen for Bylarm Joakim Haugland og infosjef Malin Kulseth. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
IMPONERT: Sjefen for Bylarm Joakim Haugland og infosjef Malin Kulseth. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer

- Hva er inspirasjonskildene deres?

- Jeg har vokst opp med Bob Dylan, Tom Waits og Neil Young - så de må jeg alltid nevne først. Men av nyere ting er det Florence and the Machine, Death Cab For Cutie, Harrys Gym, Vampire Weekend og MGMT, sier Anna og legger til:

- Akkurat nå gleder jeg meg bare veldig til å spille på Bylarm.