Blir sjef i Bergen?

Den fremadstormende dirigenten Simone Young er aktuell som ny sjefdirigent for Bergen Filharmoniske Orkester. Det vil i så fall bli et kjempekupp. I år 2001 overtar hun som kunstnerisk leder ved Sydney-operaen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Denne uka er australske Young for første gang i Bergen. Hun skal dirigere Bergens-filharmonien i verker av Beethoven og Mahler i Johanneskirken torsdag kveld. Randi Stene er solist i Mahlers «Kindertotenlieder». Orkestret er nå på leting etter arvtakeren etter Dmitri Kitajenko som har avskjedskonsert 5. juni, og Dagbladet kjenner til at Simone Young står på ønskelista. For vel et år siden fikk Den Norske Operas tidligere musikksjef Manfred Honeck spørsmål om han ville overta, men han takket nei.

- Jeg har hørt noen rykter om at jeg kan være aktuell. Men jeg ønsker ikke å si noe om dette før et eventuelt konkret tilbud kommer. Men én ting kan jeg si: det er et utmerket orkester, sier Simone Young.
Siden Young gjorde sin operadebut i Oslo i 1989 med Oslo Sommeropera, har karrieren fått vinger. Hun har nå bak seg engasjementer ved Metropolitan, Covent Garden, Wiener-operaen, Bastille-operaen og en rekke andre viktige scener. I tida framover vil hun imidlertid konsentrere seg mer om symfonisk musikk. Hun kommer tilbake til Bergen i oktober for å dirigere Mahlers 6. symfoni.

I 2001 overtar hun jobben som kunstnerisk sjef ved operaen i hjembyen Sydney. Dette vil kreve fire måneders tilstedeværelse i året, men det vil være nok tid til også å være sjefdirigent i Bergen.
En vanlig sjefdirigentperiode er på tre- fire måneder i året.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer