Blir «The Secret World» en våt konspirasjonsdrøm?

Funcom letter på sløret om neste storspill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det norske spillselskapet Funcom har vært svært hemmelighetsfulle om deres kommende onlinespill «The Secret World».

Spillregissør Ragnar Tørnquist tok bladet fra munnen første gang i april i år.

- Vi tar inspirasjon fra historiebøkene, mytologier, urbane legender og popkulturen, og blander dem sammen i et spennende univers. Spillet ble påbegynt for nesten sju år siden, men historien i spillet strekker seg bokstavelig talt millioner av år tilbake, sa Tørnquist til Dagbladet.no den gang.

Hemmelige samfunn
I disse dager er Funcom på plass i Seattle for å vise fram spillet bak lukkede dører på spillmessen PAX. Dette er første gang noen utenfor Funcom får se spillscener, samt noe konkret info om selve spillet.

Dagbladet.no kan allerede i dag røpe et av hovedelementene «The Secret World», nemlig tre hemmelige samfunn som vil prege spillet.

Som spiller må du ved spillets start ta stilling til hvilken av de tre hemmelige samfunnene i spillet du vil bli en del av, og dette valget vil i stor grad avgjøre hvordan spillopplevelsen videre blir.

- Egen identitet og profil
De tre samfunnene er henholdsvis Templar, Illuminati og Dragon, og alt ettersom hvilken av disse du velger vil spillet forme seg deretter.

- Hvert hemmelige samfunn har sin egen identitet og profil. Alle tre er svært forskjellige, og mens alle har stort sett samme maktambisjoner så har de svært ulike måter å oppnå målene sine på, forteller kommunikasjonsdirektør Erling Ellingsen til Dagbladet.no, før han beskriver samfunnene:

- Illuminati er kalde opportunister, hvor kun de sterkeste overlever. De er typiske «bad boys» som ikke liker å forholde seg til reglene. Templarene er tilsynelatende mer taktfulle og sofistikerte, men kan av mange oppfattes som fanatikere. Dragon har en noe mer spirituell og filosofisk tilnærming til utfordringene de er møtt med, men det betyr ikke at de er noe mindre utspekulerte.

Online-test
Allerede nå spillere som er nysgjerrige på «The Secret World» ta testen på www.darkdaysarecoming.com for å finne ut hvilket samfunn de er mest egnet til å spillet i.

- Disse tre samfunnene er svært ulike og vil appllere til ulike mennesker. På mange måter tror jeg samfunnet spillerne velger å identifisere seg med på mange måter sier noe om spillerens egen personlighet, noe som er veldig spennende. Det gir en sterkere følelse av tilhørighet når du kan identifisere deg med en gruppe, og derfor er det spesielt viktig for oss å avsløre denne delen av spillet så tidlig som mulig, sier Ellingsen.

Godt og ondt
- Det er ikke noe klart skille mellom godt og ondt i disse samfunnene, slik man gjerne ser i andre spill?

- Det er en interessant observasjon og er forsåvidt helt riktig. I utgangspunktet så ønsker hvert hemmelige samfunn å bekjempe ondskapen som truer vår verden, men alle har sin måte å gjøre det på. Og alle er ute etter makt. Makt korrumperer, så selv om kampen mot ondskapen står først på agendaen for disse gruppene betyr det ikke at det er engler mot demoner, sier Ellingsen og fortsetter:

-  Vårt univers er ikke sort-hvitt, og det vil definitivt være mange «bad apples» i  hver gruppe som benytter seg av tvilsomme metoder. Og med tre såpass ulike grupper, skal det ikke mye til før konflikt oppstår mellom dem. Hvem vil da definere hva som er rett og galt?

Viser fram spillet
- Dette er andre gang dere viser fram noe fra spillet. Hvordan blir det i tiden fremover?

- I disse dager er vi på plass på Penny Arcade Expo i Seattle hvor vi vil gjøre den definitivt største avsløringen til nå, blant annet ved å gi ut de aller første offisielle skjermbildene til spillet. For presse kommer vi til å avsløre svært konkrete gameplay-detaljer under arrangementet. Journalistene som er invitert vil definitivt få et helt nytt innblikk i hvordan «The Secret World» både ser ut og fungerer, og spillere har mye å glede seg til neste uke etter PAX er over, sier Ellingsen.

Han forteller også at det i tiden framover vil komme stadig nye avsløringer, og at pr-arbeidet med spillet vil trappes opp.

- Hvordan går det med utviklingen av spillet?

- Utviklingen går svært bra. Som vi nevnte i Q2-rapporten nylig, har vi nå ett hundre mennesker som jobber på spillet og vi har kommet i mål med mange svært viktige milepæler innenfor karakterutvikling, kamp-gameplay, spiller mot spiller-funksjonaliteter og brukergrensesnitt. Spillet ser ufattelig godt ut nå, og vi gleder oss alle sammen til å løfte på sløret de neste dagene!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer