«Ringenes Herre»

Blir tidenes dyreste tv-serie

Dette vet vi om Amazon Primes gigaprosjekt «The Lord of the Rings».

SKAL «HJEM»: Amazon Primes tv-serie «The Lord of the Rings» skal spilles inn i på New Zealand, i likhet med filmene. Her ser man settet hvor scenene fra Hobbittun ble spilt inn. Foto: NTB
SKAL «HJEM»: Amazon Primes tv-serie «The Lord of the Rings» skal spilles inn i på New Zealand, i likhet med filmene. Her ser man settet hvor scenene fra Hobbittun ble spilt inn. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Amazon Studios er i full gang med å lage forhistorien til «Ringenes Herre» som tv-serie, og nå er det endelig bekreftet at New Zealand igjen blir hovedlandet hvor bokuniverset til forfatter J. R. R. Tolkien gjøres om til levende bilder.

The New Zealand Herald avslørte det mange mistenkte allerede i sommer, men Amazon bekreftet nyheten nylig, ved å publisere landets flagg på seriens offisielle twitterkonto. Kampen om plasseringen av storprosjektets hovedbase skal etter alle solemerker ha stått mellom Skottland og New Zealand, skriver avisa.

GJENNOMFØRT: Flyselskapet New Zealand Air har gjort den ellers noe kjedsommelige flysikkerhetsrutinen til en opplevelse alle vil få med seg. I vidoen tar karakterene fra Ringenes herre deg gjennom trinnene i selveste Midgard. Video: Reuters Vis mer

- Lider av Brexit

Serien «The Lord of the Rings» omtales som tidenes dyreste, med et produksjonsbudsjett på over sju milliarder kroner. Kulturpolitisk talsperson i Skottlands miljøparti Scottish Greens, Ross Greer, raste i sommer mot at Skottland så ut til å gå glipp av store muligheter for landets filmindustri. Han skyldte på usikkerheten Brexit fører med seg.

- Vi taper dette på grunn av Brexit. Dette er bare et av mange økonomiske tap vi må ta på grunn kaoset som er stelt i stand i London. Denne inkompetansen er et annet krystallklart eksempel på at vi trenger et uavhengig Skottland, fritt fra inkompetansen i Westminister, uttalte han.

BEKREFTET: Will Poulter spiller i Amazons «The Lord of the Rings». Foto: NTB
BEKREFTET: Will Poulter spiller i Amazons «The Lord of the Rings». Foto: NTB Vis mer

«Ringens Herre» er uten tvil blitt storpolitikk. New Zealand Herald skriver at Amazon bestemte seg for New Zealand først etter samtaler med landets myndigheter, på et «svært høyt nivå». Angivelig trengte produksjonen garantier for arbeidernes sikkerhet etter terrorangrepet på Christchurch. I avisartikkelen er landets statsminister, Jacinda Ardern, intervjuet og hun gleder seg stort over at «Lord of the Rings» «vender hjem».

To skuespillere bekreftet

Man vet hittil lite om seriens karakterer og plott, men foreløpig skal det være på det rene at handlingen vil finne sted i «andre tideverv», altså opptakten til handlingen i «Ringenes herre». Dette baseres på hint og kart som er publisert av Amazon. I andre tideverv blir maktens ringer og Saurons ene ring smidd, og epoken ender med at Sauron beseires for første gang.

- Velkommen til andre tideverv, skriver Amazon på Twitter og lenker til en hjemmeside som inneholder fem kart over Midgard.

HINT: Ett av fem kart over Midgard som er sluppet av Amazon. Fansen leter i kartene etter ledetråder til handlingen. Foto: Amazon
HINT: Ett av fem kart over Midgard som er sluppet av Amazon. Fansen leter i kartene etter ledetråder til handlingen. Foto: Amazon Vis mer

Det spekuleres i om hvert kart, som alle har forskjellige nivåer av detaljer knyttet til tidevervets og «Ringenes Herre»-universets historie, representerer en sesong.

Skuespillerne Markella Kavenagh og Will Poulter («Black Mirror: Bandersnatch», «Midsommar») skal spille to av hovedrollene, skriver Variety. Produksjonen er ventet å gå i gang i løpet av høsten, melder Radio New Zealand. Cnet skriver at målet for Amazon er premiere i 2021.

- Vi lager ikke filmene på nytt, men vi starter heller ikke fra scratch, så det blir karakterer du elsker, sier sjef for Amazon Studios Jennifer Salke til Deadline.

Hun legger til at de per nå ser for seg én stor tv-serie, og at ambisjonene er svært høye.

Samler topplaget

Erfarne og anerkjente film- og serieskapere og produsenter er hyret for å lage «Lord of The Rings». Folk med bakgrunn fra serier som «Game of Thrones», «Boardwalk Empire», «Breaking Bad», «The Sopranos» og «Stranger Things» er involvert i skriving og produsering, ifølge en video publisert av Amazon.

At det litterære universet til forfatter J. R. R. Tolkien skal utforskes videre som tv-serie på strømmetjenesten Amazon Prime, er ikke veldig overraskende dersom man legger publikumspotensialet til grunn.

Dramafilmene til regissør Peter Jackson, basert på Tolkien-bøkene «Ringenes herre» og «Hobbiten», spilte inn rundt 50 milliarder kroner fra 2001 til 2014, ifølge The Numbers. Samlet var produksjonsbudsjettene på rundt ni milliarder kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer