«Ringenes Herre»

Blir tidenes dyreste tv-serie

Dette vet vi om Amazon Primes gigaprosjekt «The Lord of the Rings».

SKAL «HJEM»: Amazon Primes tv-serie «The Lord of the Rings» skal spilles inn i på New Zealand, i likhet med filmene. Her ser man settet hvor scenene fra Hobbittun ble spilt inn. Foto: NTB
SKAL «HJEM»: Amazon Primes tv-serie «The Lord of the Rings» skal spilles inn i på New Zealand, i likhet med filmene. Her ser man settet hvor scenene fra Hobbittun ble spilt inn. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Amazon Studios er i full gang med å lage forhistorien til «Ringenes Herre» som tv-serie, og nå er det endelig bekreftet at New Zealand igjen blir hovedlandet hvor bokuniverset til forfatter J. R. R. Tolkien gjøres om til levende bilder.

The New Zealand Herald avslørte det mange mistenkte allerede i sommer, men Amazon bekreftet nyheten nylig, ved å publisere landets flagg på seriens offisielle twitterkonto. Kampen om plasseringen av storprosjektets hovedbase skal etter alle solemerker ha stått mellom Skottland og New Zealand, skriver avisa.

- Lider av Brexit

Serien «The Lord of the Rings» omtales som tidenes dyreste, med et produksjonsbudsjett på over sju milliarder kroner. Kulturpolitisk talsperson i Skottlands miljøparti Scottish Greens, Ross Greer, raste i sommer mot at Skottland så ut til å gå glipp av store muligheter for landets filmindustri. Han skyldte på usikkerheten Brexit fører med seg.

- Vi taper dette på grunn av Brexit. Dette er bare et av mange økonomiske tap vi må ta på grunn kaoset som er stelt i stand i London. Denne inkompetansen er et annet krystallklart eksempel på at vi trenger et uavhengig Skottland, fritt fra inkompetansen i Westminister, uttalte han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer