Blir tidenes krigs­museum parkert?

Over 70 år etter frigjøringen vil den polske regjeringen kontrollere hvilke krigshistorier som fortelles. Når det endelig er distanse i tid til begivenhetene og visjonene om å gjøre noe nytt, så knuses planene.

ENESTÅENDE: Et praktfullt museumsbygg hvis det får lov til bli ferdigbygget. Slik har arkitektkontoret Kwadrat visualisert det planlagte 2.verdenskrigmuseet i Gdansk. Foto: NTB SCANPIX
ENESTÅENDE: Et praktfullt museumsbygg hvis det får lov til bli ferdigbygget. Slik har arkitektkontoret Kwadrat visualisert det planlagte 2.verdenskrigmuseet i Gdansk. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lynet slo ned da den polske regjering nylig grep inn overfor det planlagte nye museet om 2. verdenskrig i Gdansk. Meningen var at det ambisiøse museet skulle åpne i 2017. I stedet meldte regjeringen at utstillingen skal åpne i et museum som ennå ikke eksisterer.

Men direktør Pawel Machecewicz ved 2. verdenskrigs-museet argumenterer godt for at arbeidet ikke bør stanses. Installasjonen av den gigantiske utstillingen er på et meget avansert stadium, skriver han på museets hjemmeside. Men han frykter også at «aktuelle politiske behov» skal gi grunn til å endre utstillingens innhold. Hans og stabens framtid er usikker.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer