Blir Tønne-saken stadig oftere misbrukt?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

«Snart fem år etter at Tore Tønne tok sitt liv er det få som husker hva saken egentlig handlet om. Det som er blitt stående igjen er navnet Tønne som et symbol på medieofferet, en mann som ble jaget i døden av en presse i flokk med denne avisa i spissen. Navnet blir stadig oftere misbrukt av maktpersoner som får medias ubehagelige flomlys på seg og føler seg uthengt. Det skal ikke mange kritiske overskrifter til før noen bruker «Tønne» som lynavleder.

Marie Simonsen, Dagbladet «Det lar seg likevel ikke benekte at det var pressen – med sine fete typer og krigsoverskrifter – som til sist drev Tønne til selvmord. Alle – med noenlunde ordinære empatiske evner – forstår et det presset som noen ganger øves på enkeltmennesker med letthet kan knekke en person. Om man er skyldig eller uskyldig blir irrelevant når Akersgatas parlament har bestemt seg. Jeg hadde vondt av Tønne den gangen.

Martin

Mellly

«Kanskje det stemmer at Tønne saken stadig oftere blir misbrukt. Men Dagbladet, ut i fra sin rolle i den saken, burde kanskje overlate den diskusjonen til andre.

Ahmned «Pinlig hvordan enkelte (f. eks prinsesse Märtha) skyver Tønne foran seg når de får medias berettigede søkelys på seg. For øvrig er jeg av den oppfatning at det bør settes mer fokus på Røkkes korrupte fremferd for å skaffe seg økonomisk vinning og personlige fordeler (eks båtsertifikatsaken).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer