Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Blir trådløs

Den nye håndholdte PlayStation blir trådløs. Det åpner opp for en del gøyale muligheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ryktene går om Sonys nye håndholdte PlayStation Portable, også kalt PSP, men foreløpig holder Sony kortene tett inntil brystlomma.

I går lettet de ifølge CNN.com likevel litt på sløret. President Ken Kutaragi i Sony Computer Entertainment kunne fortelle at PSP blant annet blir utstyrt med såkalt Wi-Fi, eller trådløst nettverk.

- Vi kommer til å ta i bruk en del nyskapende teknologi, inkludert trådløst LAN, sier Kutaragi.

Med trådløst nettverk kan PSP-spillere innenfor et lukket område spille mot hverandre uten å snuble i kabler og kontakter - og uten å befinne seg på samme sted. På den måten kan du få med deg alle i blokka di som har en PSP på spillkvelder uten å være redd for at lampa di går i gulvet midt i et seiersbrøl, så sant det ikke er ditt eget brøl.

Ny teknologi

Ken Kutaragi kunne videre fortelle at PSP vil bestå av to kraftige mikroprosessorer og en avansert grafikkdel for 3D-effekter.

Sony vil dessuten ta i bruk det siste innen kopibeskyttelse for å skremme bort piratene.

Den håndholdte spillmaskinen kan behandle data ti ganger raskere enn den første PlayStation, og vil ifølge tidligere meldinger også inneholde

  • en USB 2.0-ekspansjonsport
  • en widescreen LCD-skjerm med bakgrunnslys (480 x 272 piksler)
  • et nytt lagringssystem kalt Universal Media Disc (UMD) som bruker seks centimeter store optiske disker med en lagringskapasitet på hele 1.8 gigabyte
  • oppladbare batterier.

    Klar neste høst


    PSP skal være klar for salg i løpet av fjerde kvartal neste år, og selv om Sony ikke har gått ut med noen pris på den nye spillmaskinen, forventer analytikere at prisen vil ligge godt over det man antar blir PSPs nærmeste konkurrent, Nintendos bærbare Game Boy Advance SP.

    - Vi har planer om å demonstrere en prototype av PSP ved E3-salgsmessen i USA i mai neste år, i tillegg til å kunne presentere spilltitler ved Tokyo Game Show [holdes vanligvis i september. journ.anm.], før verdenslanseringen i fjerde kvartal av 2004, sier Kutaragi.

LITEN BIT: Dette er foreløpig alt som finnes av fysiske bevis på Sonys nye håndholdte spillmaskin, PSP. Disken president Ken Kutaragi holder opp er en del av Sonys nye lagringsformat, Universal Media Disc (UMD). Disken er bare seks centimeter stor, men har plass til 1.8 gigabyte med data.